ذرت سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی است که منجر به پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی چون: دیابت، بیماریهای قلبی، بیماریهای گوارشی و سرطان میشود.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ ذرت مانند سیب زمینی یکی از سبزیجات نشاستهای میباشد و در بسیاری از کشورها یکی از منابع اصلی تامین کننده غلات کامل است و از جمله منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی آنها میباشد که بخش اعظمی از انرژی روزانهشان را تامین میکند.
ذرت دارای بیش از صدها گونه متفاوت است و به رنگهای بسیار متنوعی وجود دارد. در حقیقت علاوه بر ذرت زرد و سفید، ذرت به رنگهای صورتی، بنفش، آبی، قرمز و مشکی نیز وجود دارد. جالب است بدانید اخیراً ذرتهای چند رنگ هم در کشور آمریکا کشت شدهاند.
از این گیاه محصولات متعددی مانند نشاسته ذرت، آرد ذرت، شربت ذرت،روغن ذرت، پاپ کورن و ... تهیه میشود.
ذرت سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله انواع ویتامینهای گروه B مانند: B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (پانتوتنیک اسید)، B6 (ریبوفلاوین)، B9 (فولات) و نیز ویتامین C میباشد. همچنین دارای املاحی چون: پتاسیم، فسفر و منگنز است.
انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در ذرت یافت میشوند و هر 100 گرم از آن 5 درصد نیاز روزانه فیبر را تامین میکند؛ که در کاهش کلسترول خون و سرطان کولون کارآمد است.
ذرت بالأخص زمانی که به همراه حبوبات مصرف شود از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و میتواند نیاز پروتئینی بدن را تامین کند. در هر فنجان از آن 5-6 گرم پروتئین وجود دارد.
ذرت یکی از غلات فاقد گلوتن میباشد که میتواند منبع مناسبی از نشاسته برای بیماران مبتلا به سلیاک باشد.
ذرت سرشار از آنتی اکسیدانها و فیتونوترینت های بسیار قوی و کارآمد است که برای کاهش گرفتگی عروق موثر میباشد. همچنین برخی آنتیاکسیدانهای موجود در ذرت آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار میکنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل میکنند. در نتیجه فشارخون کاهش مییابد.
ذرت به علت اینکه منبع خوبی از فیبر میباشد، رشد باکتریهای مفید در روده را افزایش میدهد. این باکتریها با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مزایای متعددی را برای دستگاه گوارش به همراه دارند؛ زیرا سوخت سلولهای کولون را تامین میکنند و باعث کاهش ریسک ابطلا به کولون میشوند.
ذرت به دلیل دارا بودن انواع فیبرها برای قند خون مفید است. افراد دیابتی ذرت را به مقدار زیاد نمیتوانند استفاده نمایند زیرا نمایه گلایسمی بالایی دارد. ولی استفاده از مقادیر کمی از آن بسیار سودمند میباشد. البته ذرت برای پیشگیری از دیابت در افراد سالم بسیار سودمند است و مصرف مداوم آن ریسک ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
لکتینها پروتئینهایی هستند که در بسیاری از مواد غذایی یافت میشوند. ذرت نیز سرشار از این پروتئینها میباشد. لکتینها میتوانند به گیرندههای کربوهیدراتی در غشای سلولها متصل شود. اتصال لکتینها به این گیرندهها فعالیت بسیاری از ویروسها، از جمله ویروس ایدز را مختل میکند. با این حال مطالعات بیشتری برای اثبات اثر ذرت بر بیماری ایدز لازم است.