معاون کنسولی وزارت امور خارجه از صدور روادید برای حدود ۳۰ هزار «گردشگر سلامت» در سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قشقاوی در حاشیه نخستین همایش گردشگری سلامت در جمع خبرنگارن گفت: روادید برای گردشگران سلامت به صورت نیم بها صادر میشود و امکان رفت و آمد مجدد و طول درمان را نیز به بیمار و همراهش میدهد.
وی با بیان اینکه بازار گردشگری سلامت در جهان ۱۰۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد افزود: ۷ میلیون نفر در جهان برای درمان، سفر میکنند که این امر زمینه بسیار خوبی برای کشور در جذب گردشگران سلامت است.
قشقاوی گفت: جمهوری اسلامی ایران به سبب وجود پزشکان ماهر و بیمارستانها و تجهیزات مناسب امکان جذب گردشگر و مرکزیت در منطقه را برای همسایگان خود دارد که این زمینه میتواند به جهان گسترش یابد.
معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران عضو فعال شورای راهبردی گردشگری سلامت است افزود: در زمینه دیپلماسی گردشگری سلامت مشکلی وجود ندارد.
وی گفت: گردشگری سلامت در کنار آرامش بیمار، طبیعت گردی و کویرگردی زمینههای مناسبی است که ایران برای جذب گردشگران سلامت دارد.
قشقاوی افزود: اکنون (تله مدیسن) پزشکی از راه دور در جهان رونق گرفته است که باید در ایران نیز به آن دست پیدا کنیم.
معاون وزیر امور خارجه در این همایش نیز گفت: گردشگری در اسلام بسیار پسندیده است بگونهای که امام علی (ع) سفر را دارای پنج فایده اعلام کرده است.
قشقاوی گفت: آرامش خاطر، رونق اقتصادی، آگاهی و تبادل علوم و آشنایی با سنتها همچنین زمینههای تبادل نظرها و گفتگوهای مناسب در سفر فراهم میشود.
وی افزود: شخصیت هر قوم با برخورد مناسب و همچنین میزان تربیت افراد در برخورد با مسافران مشخص میشود.
قشقاوی گفت: فقه سفر، اخلاق و آداب سفر و همچنین دعای سفر در اسلام آمده است.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه صنعت گردشگری پس از نفت و خودرو سومین صنعت جهان است که میتواند اقتصاد ملی کشور را پویا کند، افزود: برند گردشگری کشور ما باید «برند گردشگری حلال» باشد.
وی گفت: گردشگری حلال علاوه بر آوردن برکت به گونهای است که دیپلماسی مردمی و بهترین راه معرفی فرهنگ کشور بشمار میآید.
معاون وزیر امور خارجه از مجلس شورای اسلامی خواست تا به منظور ارتقای صنعت گردشگری زمینههایی برای هزینه تا ۲۰ درصد از درآمدهای بخش گردشگری را برای تقویت آن فراهم آورد.
معاون کنسولی وزیر امور خارجه با بیان اینکه ۶ میلیون ایرانی تبار در خارج از کشور زندگی میکنند گفت: حدود پنج تا هفت درصد این ایرانیان را پزشکان تشکیل میدهند.
وی افزود: طرحی در نظر داریم تا اگر هر ایرانی، ۵ گردشگر خارجی را برای آمدن به کشورمان ترغیب کند یک بلیت رایگان برای این فرد ایرانی در نظر گرفته شود.
قشقاوی با اشاره به اینکه حدود ۳۰۰ هزار پزشک ایرانی در دیگر کشورها طبابت میکنند گفت: اگر هر پزشک، ۵ بیمار را برای درمان به کشورمان راهنمایی کند، یک و نیم میلیون گردشگر سلامت خواهیم داشت.
معاون کنسولی وزیر امور خارجه تعداد ۳۰ هزار گردشگر خارجی در حوزه سلامت را برای کشور بسیار کم برشمرد و افزود: کشوری مانند هند سال گذشته یک و نیم میلیون و سنگاپور ۳۰۰ هزار گردشگر سلامت داشته اند.