روستای دریکنده ، زادگاه هنرمند بینالمللی مرحوم مکرمه قنبری، روستای فرهنگ و هنر است .
نخستین موسسه فرهنگی و هنری روستایی بابل با عنوان جاوید اندیشه عمو نوروز در زادگاه نقاش هنرمند مرحوم مکرمه قنبری در روستای دریکنده بابل افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، نیازآذری نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاح این موسسه با گرامیداشت روز مازندران گفت: توجه به زیرساخت حوزه گردشگری و توریست معرفی فرهنگ قوی مازندران به نسل آینده است و امروزه با ورود خرده فرهنگ و تهاجم فرهنگی، وجود چنین موسساتی بسیار تاثیرگذار است.
فرماندار بابل هم افزود: در بابل ، حتی از داشتن هتل پنج ستاره برای اسکان مهمانان محروم هستیم و باید مهمانان را به هتل شهرهای دیگر ببریم.
ولی زاده خواستار مشارکت جدی سرمایه گذاران شد و تصریح کرد: سامانه ثبت ظرفیت بابل راه اندازی میشود تا سرمایههای واقعی که در نقاط مختلف کشور و حتی خارج کشور هستند شناسایی و از ظرفیت آنها استفاده شود.
محمدی فیروزجائی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بابل هم افزود: روستای دریکنده ، زادگاه هنرمند بینالمللی مرحوم مکرمه قنبری، روستای فرهنگ و هنر است و افتتاح نخستین موسسه فرهنگی و هنری روستایی بابل در این روستا با سرمایه شخصی هنرمند دیگری از این روستا، ظرفیت ارزشمندی است.
موسس مجتمع فرهنگی و هنری جاوید اندیشه عمو نوروز نیز در این مراسم گفت: این موسسه در راستای ترویج فرهنگ و هنر و احیا فرهنگ و هنر اصیل ایرانی و اسلامی احداث شد.
همت اله نوروزی افزود: پنج سال قبل زمین این موسسه به مبلغ ١٠٠ میلیون تومان خریداری شد و دو سال قبل کلنگ زنی و ظرف دو سال با اعتبار ٢٧٠ میلیون تومان احداث شد که طبقه اول آن برای کار فرهنگی و طبقه دوم برای کارهنری در نظر گرفته شد که هنوز طبقه دوم آن تکمیل نشده است.
مکرمه قنبری ( شناخته شده به نام ننه مکرمه) ، متولد سال ۱۳۰۷ در روستای دریکنده بابل، و درگذشته ۲ آبان ۱۳۸۴ ، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی بود که به خاطر نقاشیهایش به شهرت جهانی رسید.
نقاشیهای وی موجب شد تا در سال ۲۰۰۱ در دوازدهمین کنفرانس ایرانشناسی در دانشگاه دولتی سوئد به عنوان بانوی سال نقاش ، معرفی شود.
مکرمه تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی هم نگذرانده بود، او در سن ۶۷ سالگی نقاشی را شروع کرد و نخستین نمایشگاهش در سال ۱۳۷۴ در گالری سیحون بر پا شد.
اولین بار در سال ۱۹۹۸ فیلمی از مکرّمه و آثارش توسط مجید ماهیچی ساخته شد.