شبکههای خنک کننده بدنه کورههای قوس الکتریکی شرکت فولادمبارکه اصفهان با تکیه بر دانش فنی متخصصان داخلی بومی سازی شد.
محمد مردانی، جنس این شبکههای آبگرد ساخته شده به نام پانل را از فولاد و مس دانست و افزود: در طراحی جدید این شبکه ها، برای بهرهگیری از توان حداکثری کوره، از پانل های مسی در ردیف های پایینی با حداقل هشت ردیف استفاده شده درحالیکه پیش از این پانلهای فولادی در داخل کشور ساخته اما پانلهای مسی به علت برخورداری از فناوری خاص از طریق خرید خارج تامین می شد.
وی مدت اجرای این طرح را از سال89 تاکنون برشمرد و گفت: کسب دانش فنی ساخت این تجهیز، اشتغالزایی برای جوانان، تامین پایدار برای پشتیبانی از تولید تجهیزات کلیدی فولاد مبارکه و جلوگیری از خروج ارز از مهمترین دستاوردهای این طرح اقتصاد مقاومتی است.
کارشناس آماده سازی ساخت داخل شرکت فولادمبارکه اصفهان هم هزینه ساخت هر شبکه خنک کننده را 250میلیون ریال بیان کرد و گفت: این در حالی است که قیمت مشابه خارجی این شبکه حدود 400میلیون ریال است.
سیدابوالفضل موسوی زاده، استحکام و عمر بالا، مقاومت در برابر تشعشعات حرارتی و تعمیرپذیری پایین را از مهمترین ویژگی های این شبکه دانست.
وی، عملکرد کنونی قطعات بومی سازی را هزار و 500ذوب اعلام و پیش بینی کرد تا 13هزار ذوب امکان استفاده از قطعات وجود داشته باشد که در مقایسه با نمونه های خارجی با طول عمر 12هزار ذوب، انتظار می رود دیگر نیازی به واردات این تجهیز حساس نباشد.
پارسال در شرکت فولاد مبارکه اصفهان بزرگترین تولیدکننده فولاد حدود هفت میلیون و 500هزار تن محصول فولادی تولید شد.