کشور اوکراین به عنوان بهترین مقصد برای کشت فراسرزمینی استان اصفهان انتخاب شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در هجدهمین نشست این کمیسیون گفت: 66 کشور دنیا از ظرفیت های مناسب برای کشت فراسرزمینی برخوردارند که از این تعداد 18 کشور در کمیته بازرگانی و کشت فراسرزمینی کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان انتخاب شدند.
حمیدرضا قلمکاری افزود: : از میان 18 کشور ، اوکراین به عنوان بهترین مقصد برای کشت فراسرزمینی اصفهان در نظر گرفته شد.
وی گفت: امنیت غذایی پیش شرط تحقق امنیت اجتماعی، استقلال سیاسی و اقتصادی است و شدت گرفتن محدودیت هایی مانند فرسایش خاک و خشکسالی موجب شده است تا کشت فراسرزمینی از اهمیت بیشتری برخوردار شود.
وی با بیان اینکه کشت فراسرزمینی در ایران بخوبی تمرین نشده است گفت: با وجود تجربیات خوب کشورهایی همچون سیرالئون در این زمینه و انعقاد تفاهمنامه های زیاد، هنوز به کشت فراسرزمینی متناسب با اهمیتی که دارد، پرداخته نشده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه بیش از 85 درصد از اراضی ایران در اقلیم بیابانی، خشک و نیمه خشک قرار گرفته است گفت: با کشت فراسرزمینی می توانیم محصولات اساسی مورد نیاز از جمله گندم، جو، ذرت و برنج را بجای وارد کردن، تولید کنیم.
قلمکاری،اوکراین را انبار غله و دروازه اروپا دانست و گفت: این کشور به زودی به عضویت اتحادیه اروپا درخواهد آمد و تحقق این امر می تواند شرایط خوب کنونی را نیز بهتر کند.
اوکراین واقع در اروپای شرقی از شرق با روسیه، از شمال با بلاروس، از غرب با لهستان، اسلوواکی و مجارستان و از جنوب غربی با رومانی و مولداوی هممرز است و در جنوب آن دریای سیاه و دریای آزوف قرار دارد.
کشت فراسرزمینی به معنی بهره برداری از منابع، عوامل، ظرفیت ها و امکانات سایر کشورها برای تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز در راستای حفظ منابع پایه تولید داخلی و ارتقای امنیت غذایی و سایر نیازهای صنعتی کشور است.