مجتبی یزدانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه مسئول کمیته خدمات شهری در اربعین حسینی بر عهده شهرداری تهران است افزود: با تقسیم کار بین استان های مختلف ارائه خدمات در مرزها و داخل عراق صورت می گیرد.
وی گفت: نیروهای شهرداری تهران در منطقه 4 در مرز چذابه، منطقه 5 در مرز مهران، منطقه 6 مرز شلمچه، منطقه 14 در مرز خسروی و منطقه 2 در شهر کوت که 90 کیلومتر با مهران فاصله دارد مستقر هستند و خدماتی از قبیل رفت و روب را انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد از نیروهای خدمات شهری مستقر در مرز خسروی به مرزهای دیگر اضافه شده اند، تصریح کرد: اگر تا عصر امروز (دوشنبه 15 آبان) به شهرداری مبنی بر بازگشایی مرز اطلاعی نرسد نیروهای مستقر در مرز خسروی به مرز مهران منتقل می شوند.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با بیان اینکه طبق برنامه ریزی های صورت گرفته شهروندان تهرانی از مرز تهران خارج می شوند، تصریح کرد: بر این اساس میزان اعتبارات در نظر گرفته شده برای مرز مهران بیشتر از مرزهای دیگر است و نیروهای شهرداری در 3 شیفت کاری در مرزها زیر نظر فرمانداران فعالیت می کنند.
یزدانی با اشاره به جذب خیرین و سازمان های مردم نهاد برای ارائه خدمت به زائران حسینی در مرزها تصریح کرد: با هماهنگی خیریه ها روزانه 65 تا 70 هزار غذا در سه وعده غذایی در مرز مهران در بین زائران توزیع می شود؛ همچنین، 1200 نفر از مردم برای همکاری با شهرداری تهران به صورت خودجوش اعلام آمادگی کرده اند و در مسیر کربلا تا نجف در نظافت همکاری خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه امسال هماهنگی های مناسبی با ستاد عتبات عالیات صورت گرفت افزود: با تفاهم نامه ای که با این ستاد داشتیم امسال هزینه ای برای ویزای نیروهای اعزامی به کربلا و نجف اخد نشد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه فعالیت هایی که شهرداری تهران در داخل خاک عراق صورت می گیرد مانند روال سال های گذشته است گفت: تنها تغییری که نسبت به سال های گذشته داشتیم این بود که عتبه نجف و کربلا زمین مناسب و ساختمانی را در اختیار نیروهای شهرداری قرار دادند و غذای مورد نظر نیروهای خدمات شهری نیز توسط آنان تهیه می شود. ضمن اینکه تعیین نوع فعالیت نیروهای شهرداری بر عهده مسئولان عراقی است.
یزدانی گفت: با انتقال نیروهای شهرداری تهران در ساختمانی که کربلا و نجف در اختیار گذاشته اند، چادرهایی در کربلا با ظرفیت 15هزار نفر و در نجف با ظرفیت 5 هزار نفر برای اسکان زائران اختصاص یافت که تغذیه آن ها نیز بر عهده ستاد عتبات عالیات است.
وی با اشاره به امکانات مناسب دو موکب شهرداری تهران در عمودهای 707 و 828 افزود: این دو موکب با امکانات مناسب اسکان، بهداشت، تغذیه و خدمات پزشکان شهر سالم خدمات مناسبی را به زائران ارائه می کنند.
به گفته معاون خدمات شهری شهرداری تهران 86 نفر از نیروهای خدمات شهری نیز در شهر کوفه مستقر و با هماهنگی با مسئولان این شهر خدمات خود را ارائه می دهند.
یزدانی با اشاره به اینکه نیروهای خدمات شهری در هر شیفت کاری با حداقل هزار نفر نیرو در عراق خدمت رسانی می کنند، گفت: نیروهای خدمات شهری سه روز پس از اربعین به فعالیت در عراق مشغول خواهند بود.
وی در مورد فعالیت شهرداری تهران در پیاده روی اربعین از میدان امام حسین (ع) تا حرم عبدالعظیم حسنی افزود: همه حوزه های شهری مرتبط مانند حمل و نقل، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، پسماند و مناطق 7، 12، 13، 14، 16 و 20 در این مسیر خدمات مرتبط را به عزاداران حسینی ارائه خواهند کرد.
به گفته یزدانی در مسیر پیاده روی تهران نیز چادرهایی برپا شده است و ایستگاه های فرهنگی و اجتماعی در آن فعال خواهند بود.