با وجود مذاکرات برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، تلاش جمعی از سیاستمداران انگلیسی برای متوقف ساختن روند برگزیت همچنان ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار، در حالی که ترزا می نخست وزیر انگلیس در حال مذاکره بر سر برگزیت با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپایی است، گروهی از سیاستمداران این کشور در تلاش برای متوقف ساختن روند برگزیت هستند.
نیک کلاگ معاون نخست وزیر سابق انگلیس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار دیدگاه های خود در خصوص متوقف کردن برگزیت را بیان کرده است. وی که سمت های مختلف از جمله معاون دولت محافظه کار در دولت دیوید کامرون را عهده دار بوده است، در سال دو هزار و هفده میلادی سمت نمایندگی خود در اتحادیه اروپایی را از دست داد، ولی هم اکنون فعالیت های خود را برای تغییر شرایط و متوقف ساختن برگزیت متمرکز کرده است و با تلاش برای مبارزه با برگزیت همچنان در صحنه سیاست فعال باقی مانده است.
وی کتابی را تحت عنوان «چگونه برگزیت را متوقف کنیم» به رشته تحریر درآورده است.
مجری شبکه فرانس بیست و چهار از وی پرسید:« آیا تصور می کنید هنوز می توان ماشین برگزیت را متوقف کرد? و اگر پاسخ مثبت است چگونه؟» و او پاسخ داد: ترزا می نخست وزیر انگلیس گفته است که تا حدود یک سال دیگر به نمایندگان انگلیس بسته توافقی مذاکرات با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپایی را ارائه خواهد کرد. در این میان میشل بارنیه نقشی کلیدی و حیاتی در مذاکرات ایفا می کند.
وی گفت: ترزا می گفته است این توافق تا یکسال دیگر برای بحث تقدیم خواهد شد و من تصور می کنم و امیدوارم که نمایندگان بتوانند آن چه را که در همه پرسی به رای دهندگان انگلیسی وعده داده شده است از جمله وعده های بوریس جانسون و دیگر افراد حامی برگزیت که با خرج کردن پول در تلاش هستند نشان دهند که بهشتی در پشت برگزیت برای تجارت بین المللی و ... نهفته است، مورد مقایسه و بررسی قرار دهند و خواهند دید که این قول و وعده ها با جزییات این توافق منطبق نیست و به همین دلیل است که ما برگزیت را نمی پذیریم و از این نقطه نظر یک بحران سیاسی برای قانون اساسی انگلیس است و حداقل می توان حرکت به سمت برگزیت را متوقف ساخت که خسارت فراوانی برای جامعه و کشور انگلیس به همراه دارد.» مجری شبکه گفت :«آیا در راه پیشبرد استراتژی توقف برگزیت، نیاز به حمایت حزب کارگر است؟ و آیا می توان بر روی حمایت این حزب حساب باز کرد?» وی پاسخ داد:« می دانید که من حزب کارگر را دعوت کردم تا مواضع اش را به سمت استراتژی توقف برگزیت نزدیک کند. شخص جرمی کوربین به عنوان رئیس حزب کارگر علاقمند به اروپا نیست و وی معتقد است اتحادیه اروپایی یک باشگاه سرمایه داری است و همچون سوسیالیست های چپ می اندیشد. ولی در کل همان طور که رای دهندگان به شدت حامی اروپا هستند وی موفق شد آراء جوانان انگلیسی را که به پدیده اروپای واحد اعتقاد دارند را جذب نماید.» نیک کلاگ ادامه می دهد:« فکر می کنم در ماه های آتی، جرمی کوربین به خودش حرکت خواهد داد چرا که تا یکسال دیگر وی بر سر دو راهی قرار خواهد گرفت و باید یکی را انتخاب نماید یا باید خواست آراء جوانان انگلیسی را انتخاب کند و در اتحادیه اروپایی باقی بماند و یا باید استراتژی بسیار سخت برگزیت را دنبال نماید.» مجری شبکه پرسید:« در دیدار اخیر خود با مذاکره کننده اروپایی میشل بارنیه، چه هدفی را دنبال می کردید؟» وی پاسخ داد:« من از زمان های بسیار دور میشل بارنیه را می شناسم و او معتقد است که انگلیس همچنان آزاد است که خود را از برگزیت رها کند و می تواند تقاضای خود مبنی بر برگزیت را پس بگیرد. من به اتفاق دیگر سیاست مداران انگلیسی برای مطلع شدن از جزییات مذاکرات برگزیت در آن جا حضور پیدا کرده بودیم. ما با مشکلات متعددی در مذاکرات برگزیت مواجه هستیم که موضوع بودجه، حقوق شهروندان و مرز با شمال ایرلند از جمله مهمترین موضوعات هستند و سبب خواهند شد انگلیس نتواند ظرف دوازده ماه آینده در خصوص تمام جزییات با اتجادیه اروپا به توافق دست یابد.» مجری شبکه در خصوص احتمال دخالت روسیه در همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه سوال کرد و نیک کلاگ گفت:« همان طور که نقش مهم روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مشخص شده است و تلاش های این کشور برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه و انتخابات آلمان نیز هویدا است، تصور نمی کنم این کشور استثنایی برای همه پرسی برگزیت قایل شده باشد و قطعا در همه پرسی دخالت داشته است چرا روسیه می کوشد تا روند دموکراسی در اروپا را تضعیف کند و دلایل و شواهد فراوانی از نفوذ مستقیم و غیرمستقیم روسیه در جراید و مطبوعات انگلیس وجود دارد که نشان دهنده ایفای نقش روسیه در همه پرسی برگزیت حتی تامین مالی برای سازمان های ضد اروپایی است و همین دخالت ها قانونی بودن رای گیری بیست و سوم ژوئن دو هزار و شانزده را زیر سوال برده است.