جزیره کیش؛
نگاهی به نمایشگاه فرصتهای سرمایه گذاری
نمایشگاه بورس، بانک، بیمه وخصوصی سازی و نمایشگاه فرصتهای سرمایه گذاری، فعالان اقتصادی ایران و جهان را دور هم جمع کرد و 22 نشست اقتصادی بین المللی نیز در حاشیه آن برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز کیش، بیش از 300 فعال اقتصادی تراز اول در این دو نمایشگاه حضور یافتند و آلمان فعال ترین کشوری بود که با بیش از 50 شرکت کننده در نمایشگاه حاضر شد.
آریا حمیدیان دبیر اجرایی این نمایشگاهها گفت: 260 شرکت کننده داخلی و 70 شرکت خارجی در قالب هیأت های بین المللی 25 کشور در این رویداد اقتصادی شرکت کردند.
حمیدیان افزود: همایش بین المللی بازار سرمایه ایران با محور سازمان بورس و اوراق بهادار و ارکان بازار سرمایه، همایش بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه راه و شهر سازی با محور وزارت راه و شهر سازی و سازمان ها و شرکت های تابعه، همایش بین المللی معرفی توانمندی های سازمان گسترش و نو سازی صنایع ایران(ایدرو) در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی ، همایش معرفی فرصتهای سرمایه گذاری و همکاری های لجستیکی ایران و آلمان و همایش همکاری اقتصادی ایران و مالزی از برنامه های جنبی این رویداد بزرگ اقتصادی است.
نشست همکاری های لجستیک ایران و آلمان دردومین روز برگزاری این دو نمایشگاه با حضور شرکت کنندگانی از سازمان بنادر و دریانوری ،سازمان بورس و اوراق بهادار ،شرکت های حمل نقل هوایی و دریایی و وزارت راه و شهرسازی و هیئت 12 نفره از وزارت راه و وزارت اقتصاد آلمان تشکیل شد.
پیتر لِتیوهان نماینده وزارت اقتصادآلمان در این نشست وضع اقتصادی ایران را از یکی دو سال آینده مطلوب و رو به رشد توصیف کرد و گفت: با توجه به اینکه آلمان 5 سال متوالی است در زمینه لجستیک مقام اول دنیا را کسب کرده است و ایران هم در زمینه فعالیت های لجستیکی ظرفیت زیادی برای سرمایه گذاری دارد، چشم انداز همکاری های آلمان و ایران روشن است و موانعی برای سرمایه گذاری وجود ندارد.
گِیهادت شوتز نماینده وزارت راه آلمان نیز در این نشست اقتصادی گفت: از یک سال گذشته تا کنون آلمان یکی از کشورهای پیشرو در همکاری های اقتصادی با ایران است و تجربیات آلمان به ویژه در حوزه لجستیک می تواند برای توسعه خدمات پشتیبانی در ایران موثر باشد.
البته شرکت کنندگان ایرانی از بورس ،سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت راه که در این نشست حضور داشتند از مطالب کاربردی که در نشست ارائه می شد راضی بودند و حضور آلمانی ها در فعالیت های اقتصادی ایران را نشانه معرفی فرصتهای سرمایه گذاری ایران برای جذب خارجی ها عنوان کردند.
یکی از مهمانانی که برای شرکت در نمایشگاه کیش اینوکس 2017 دو روز در جزیره کیش حضور داشت شاهپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بود که در سخنرانی خود به رشد 33 درصدی سرمایه گذاری خارجی دربازار سرمایه ایران پس از توافق برجام اشاره کرد و گفت: ارزش این سرمایه گذاری ها بیش از 1700 میلیارد تومان است. البته به سرمایه گذاری 900 شخصیت حقیقی و حقوقی خارجی از کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی از یکسال پیش تا کنون در بازار سرمایه ایران هم اشاره کرد.
سرمدی قائم مقام وزارت امورخارجه یکی دیگر از سخنرانان همایش بورس ،بانک ،بیمه و خصوصی سازی و فرصتهای سرمایه گذاری بود که به ابلاغ دستورالعمل وزارت امور خارجه به نمایندگی های خود در سراسر جهان اشاره کردوگفت: با اجرای این دستورالعمل شش بندی روابط بین المللی در حوزه مشارکت های اقتصادی ، تقویت شده است.
وی گفت: شش بند این دستورالعمل شامل افزایش صادرات کالای غیرنفتی ، صادرات خدمات فنی مهندسی و صادرات نیروی ماهر و نیمه ماهر به کشورهای دیگر و همچنین ورود سرمایه ،فناوری و گردشگر از کشورهای دیگر به جمهوری اسلامی ایران است.
البته سرمدی نقش سیاسی ایران در منطقه را بسیار پررنگ عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه سیاسی با تروریسم و حل بحرانهای منطقه از راه گفتگو و راه حل های سیاسی توانسته است موفقیت های چشمگیری بدست آورد.
وی گفت: حال که ایران در امنیت کامل به سر می برد و امنیت پایدار منطقه ای هم ایجاد شده است ، سرمایه گذاران خارجی با رغبت بیشتری در کشورمان سرمایه گذاری می کنند.
سرمدی به همسویی ترکیه و روسیه با اهداف سیاسی ایران هم اشاره کرد و گفت : این دو کشور از مهمترین طرف های اقتصادی ایران هستند.
قائم مقام وزیر امورخارجه تحریم های اقتصادی قبل از برجام به ویژه تحریم های بانکی را موجب دوری نظام بانکداری کشورمان از استانداردهای بین المللی عنوان کردوگفت: حالا که زمینه مشارکت های اقتصادی فراهم شده است فعالان عرصه بانکداری کشور باید با شتاب بیشتری به سمت توسعه گام بردارند تا سرمایه گذاران خارجی با امنیت خاطر بیشتری در ایران سرمایه گذاری کنند.
مهمانان این دو همایش اقتصادی پس از پایان همایش به نمایشگاه سر زدند و از ارائه فرصتهای جدید سرمایه گذاری بازدید کردند. مهمانان خارجی هم که از 25 کشور جهان به کیش سفر کرده بودند در نمایشگاه حاضر شدند البته حضوری فعال نداشتند.
این موضوع یکی از مواردی بود که شاید مسئولان برگزاری نمایشگاه باید بیشتر به آن توجه می کردند. روز اول تعدادی از مهمانان خارجی از ساعت 19 تا 22 وارد نمایشگاه شدند ، روز دوم همگی مهمان ضیافت شام سازمان بورس بودند و در نمایشگاه حاضر نشدند ،روز سوم تعدادی از مهمانان جزیره را ترک کردند.
نمایشگاه بورس ،بانک ،بیمه و خصوصی سازی و نمایشگاه فرصتهای سرمایه گذاری 8 تا 11 آبان در کیش برگزارشد که مهمانان خارجی تنها از دو روز برگزاری این دو نمایشگاه بهره بردند.
البته تعدادی از شرکت کنندگان خارجی در همایش های تخصصی حضور داشتند که همه این همایشها در نوبت صبح برگزار می شد و شاید انرژی شرکت کنندگان در همایش به پایان می رسید و دیگر برای حضوری فعال در نمایشگاه توانی نمی ماند. به گفته برخی شرکت کنندگان هر چند محصولات ارائه شده در این نمایشگاه اندک بود و در مقایسه با نمایشگاه های محصول محور جذابیت کمتری داشت اما متخصصان واقف اند که فرصتهای سرمایه گذاری با گفتگو و مذاکره معرفی می شود. یکی از شرکت های فعال در نمایشگاه بورس ،بانک ، بیمه و خصوصی سازی ،شرکت های بیمه ای بودند که خدمات خود را به سرمایه گذاران خارجی نیز معرفی می کردند.
عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی ایران پس از بازدید از نمایشگاه گفت: از 3 هزار میلیارد دلار سرمایه قابل بیمه شدن در کشور تنها یک سوم زیر پوشش بیمه هستند و این موضوع برای ثبات اقتصادی کشورمان مطلوب نیست.
همتی افزود: 70 درصد از سرمایه های کشور از دایره شمول بیمه خارج هستند این درحالی است که در کشورهای برتر اقتصادی این نسبت معکوس است و تنها 30 درصد سرمایه ها بیمه نیستند.
وی گفت: 11 درصد منازل مسکونی در کشورمان زیر پوشش بیمه هستند و14 درصد مردم نیز از خدمات بیمه عمر بهره می برند،درحالی که این آمار در منطقه 25 درصد و در جهان 50 تا 60 درصد است.
همتی با تاکید بر اینکه بیمه صنعت بکری است و سرمایه گذاری در حوزه بیمه ضامن سلامت اقتصادی کشور است گفت: آلمان و فرانسه دو کشور اروپایی هستند که پس از توافق برجام برای سرمایه گذاری در صنعت بیمه ایران و مشارکت اقتصادی با کشورمان پیش قدم شده اند.
یکی دیگر از نکاتی که مورد توجه بازدید کنندگان از نمایشگاه قرار گرفت ،ارائه نشدن بسته های تبلیغاتی و هدایا برای بازدیدکنندگان بود.
تعدادی از آنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما این موضوع را ضعف تمام نمایشگاهها عنوان کردند و گفتند: در نمایشگاههایی که بازدید کنندگان خارجی دارد و قرار است مشارکت های اقتصادی دیگران جلب شود باید تبلیغات نمایشگاهی و دادن بسته های هدیه به مراجعه کنندگان تقویت شود.
همایش بورس ،بانک ،بیمه و خصوصی سازی و همایش فرصتهای سرمایه گذاری با حدود 50 دقیقه تاخیر برگزار شد ، سخنرانان طولانی صحبت می کردند ، مجری بیش از سخنرانان صحبت می کرد و بین سخنرانی ها بیش از 15 دقیقه با خواندن شعر و متن و تقدیر از شرکت کنندگان موجب خستگی حاضران شد.
البته نکته ای هم که به گروههای خبری منتقل شد پذیرایی نامناسب در فرصتهای استراحت بین همایش ها بود که به لیوانی چای و یا نسکافه و قطعه ای کیک کوچک ختم شد.
درست است که نمایشگاهها و همایش های اقتصادی با اهداف بزرگتری برگزار می شود اما توجه به نکات حاشیه ای می تواند موجب رضایت و خرسندی حاضران شود و چه بسا در جذب آنان موثر باشد.
نمايشگاه فرصتهاي سرمايه گذاري
نمايشگاه فرصتهاي سرمايه گذاري
نمايشگاه فرصتهاي سرمايه گذاري
نمايشگاه فرصتهاي سرمايه گذاري
نمايشگاه فرصتهاي سرمايه گذاري