وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاح سیزدهمین نمایشگاه معدن و صنایع معدنی: اکتشاف معدنی گسترش مییابد.
وی گفت : ایمیدرو در توسعه آموزش و پژوهش بیشتر فعال شود و با همکاری شرکت های خارجی در حوزه اکتشاف و کشف ذخایر بیشتر مشارکت کنیم.
شریعتمداری افزود: معدن سنگ آهنی که در جنوب یزد کشف شده است بیش از کل ذخایر کنونی سنگ آهن ایران ذخیره دارد.
وی اعلام کرد : در برنامه تولید 55 میلیون تنی فولاد حتما باید 15 میلیون تن را صادر کنیم و بازار داخل تقاضای این ظرفیت فولاد در آینده را نخواهد داشت.
وزیر صنعت گفت : باید صنعت ساختمان هم تحرک بیشتری داشته باشد و نقش وزارت راه و شهرسازی خیلی مهم است.
ایمنی و حمایت از تولید معدنی داخل در اولویت است
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه ایمنی مهم ترین شاخص در توسعه فعالیت های صنعتی و معدنی است ، گفت : جان انسان ها از هر چیزی برای ما با ارزش تر است.
محمد شریعتمداری در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات ، تجهیزات و صنایع معدنی افزود: مشارکت دادن و بکارگیری جوانان در بخش های معدنی و صنعتی ، سرمایه گذاری بزرگ و بالاتر از سرمایه های معمولی است که باید مدنظر ایمیدرو باشد.
وی گفت : معاونت های بخش معدن ؛ ارتقاء سطح دانش و آموزش فعالان را در اولویت قرار دهند و خانه معدن به کمک بیاید و اینها از بکارگیری ماشین آلات ؛ با ارزش تر است و با داشتن این نیروها می توانیم ماشین آلات لازم را تولید کنیم.
وی گفت: برای توسعه بخش معدن نیازمند جذب سرمایه های داخلی و خارجی هستیم که از ماموریت های ما در دولت دوازدهم است ، اول در اکتشاف باید سرمایه گذاری انجام شود، روش های ما در این بخش خیلی پیشرفته نیست و باید از دانش دنیا استفاده کنیم.
وزیر صنعت اظهار کرد : معدنی که اخیرا کشف شد ذخایرش برابر کل ذخایر سنگ آهن کشف شده تا امروز است، گام هایی که در دو سال آخر دولت یازدهم در بخش اکتشاف صورت گرفته معادل کل اکتشافات صورت گرفته در ایران است.
شریعتمداری گفت : در استفاده از دانش فنی خارجی ، منظور ما آمریکا نیست و می توانیم از روسیه و چین استفاده کنیم.
وی افزود: اقتصاد فولاد پس از یک دوره رکود دوباره احیا و زنجیره فولاد تکمیل شد و لازم است در اندازه های جهانی آن را توسعه دهیم.
شریعتمداری تصریح کرد: تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 1404 هدفگذاری شده است که صادرات می تواند به این تولید و توسعه کمک کند و امسال به 9 میلیون تن صادرات می رسیم.
وزیر صنعت گفت: در تولید سیمان، ظرفیت 150 میلیون تن پیش بینی شده ولی همین ظرفیت 80 میلیون تنن با مشکل بازار مواجه است. باید فرهنگ استفاده از سیمان را گسترش دهیم و با پیمانکاران تفاهم شود و بتوانیم بازارهای جدیدی در خارج به ویژه عراق و افغانستان پیدا کنیم.
وی اعلام کرد : تولید مس و ارزش افزوده در این بخش تا مرحله ذوب است و صنایع پایین دستی شکل نگرفته که لازم است هرچه سریعتر در این بخش کار شود در غیر این صورت همیشه این حرف ها را خواهیم زد.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد : در بخش صادرات و ایجاد ارزش افزوده گام های خوبی برداشته شده است، پارسال 5.5 میلیارد دلار صادرات صنایع معدنی داشتیم که رشد 8 درصدی نشان می داد و در شش ماه امسال 55 درصد در این حوزه رشد داریم.
وی افزود: صنایع وابسته به ساخت و ساز شامل 450 رشته است که برای برون رفت از رکود لازم است سیاست هایی در جهت فعال کردن ساخت و ساز اجرا شود و وزارت راه و شهرسازی در این مسیر حرکت خواهد کرد.
شریعتمداری گفت : امسال دولت 10 هزار میلیارد تومان منابع برای نوسازی صنعتی کشور قرار داده است که صنایع کوچک و متوسط با نرخ سود پایین استفاده کنند اما از برنامه عقب هستیم.
به گفته وی ، 1.5 میلیارد دلار برای توسعه اشتغال در روستاها اختصاص یافته است و در ایجاد اشتغال در بخش ها و شهرهای کوچک کشور باید از منابع صندوق توسعه ملی استفاده شود و مشارکت واحدهای صنایع معدنی قابل توجه است.
وزیر صمت گفت : بخش معدن سرشار از نشاط و امید برای توسعه است باید موانع و مشکلات را رفع کنیم. آنچه امکان تولید در داخل داریم باید با تعرفه از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم،
اما فعالان صنعتی و معدنی هم می خواهند از بهترین برندهای خارجی اروپایی و آمریکایی در تولیدات خود استفاده کنند ولی باید اولویت ما استفاده از تولیدات مشابه داخلی باشد.
شریعتمداری تصریح کرد: خواهش من این است که صاحبان معادن و صنایع به کمک تولیدات داخلی بیایند و از ماشین آلات و تجهیزات داخلی استفاده کنند تا شغل در کشور ایجاد شود.
وی گفت : باید از شعار بیرون بیاییم و عمل کنیم ، باید دست تک تک تولید کنندگان را که منشا تحول در اقتصاد ، ایجاد اشتغال ، ایجاد ارزش افزوده و توسعه صادرات هستند ، ببوسیم.
گشایش نمایشگاه بین الملی معدن، صنایع معدنی با حضور وزیرصنعت
سیزدهمین نمایشگاه بین الملی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات معدنی، تجهیزات و صنایع وابسته با حضور وزیر صنعت گشایش یافت.
"ایران کان مین 2017" به همت خانه معدن ایران و با اهداف معرفی ظرفیت ها و و توانمنـدی های کشـورمان، جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی، انتقال فناوری و ... به مدت چهار روز در 16 هزار مترمربع برگزار می شود.
146 شرکت و واحد تولیدی داخلی و 139 شرکت خارجی از اسپانیا، استرالیا، اطریش، ایتالیا، آفریقای جنوبی، آلمان، تایوان، ترکیه، چین، سنگاپور، سوئیس، کره جنوبی و لهستان در این نمایشگاه حضور دارند که آلمان، ایتالیا و چین به صورت گروهی و رسمی در نمایشگاه شرکت کرده اند.
همزمان با برگزاری نمایشگاه "ایران کان مین 2017" نشست های تخصصی و کارگاه های آموزشی هم برگزار خواهد شد.
سیزدهمین نمایشگاه "ایران کان مین 2017" از 13 تا 16 آبان در محل دائم نمایشگاه های بین المللی دایر است.