برخی از گوجه کاران بوشهری به جای سموم شیمیایی از زنبورها برای مقابله با آفات استفاده میکنند.
کارشناس حفظ نباتات شهرستان دیر به ما میگوید : 200 هکتار از مزارع این شهرستان با این روش به صورت بیولوژیک کنترل می شوند.
اردشیر درگاهی افزود: رها سازی زنبور براکون و تریکوگراما معمولا در زمان تشکیل میوه گوجه فرنگی آغاز می شود که نقش مهمی در افزایش بهره وری و تولید محصول سالم دارد.
وی ادامه داد: 6 سالی میشود که این روش سالم و بی خطر انجام میگیرد.
این کارشناس حفظ نباتات بیان کرد: کشاورزان پس از رها سازی حشرات مفید، از سم پاشی خودداری میکنند تا آنها بتوانند نقش خود را در مبارزه با آفات در مزرعه ایفا کنند.
به گفته درگاهی، این اقدام موجب می شود تا کشاورزان کمتر از سموم شیمیایی و آفت کش ها استفاده کنند و باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی هم کاهش پیدا کند.
استان بوشهر با تولید 600 هزار تن گوجه فرنگی در پاییز و زمستان، رتبه نخست تولید این محصول را درخارج از فصل دارد و شهرستان دیر قطب این محصول در استان بوشهر است.