رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، مناسبات و همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی تهران – مسکو را مثبت و رو به گسترش ارزیابی و بر توسعه و تقویت همه جانبه روابط و رایزنیها در بخشهای مختلف تأکید کردند.
رئیس جمهور از روسیه به عنوان کشوری دوست، همسایه و شریک راهبردی نام برد و با تاکید بر اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران توسعه و تقویت همه جانبه روابط و همکاریها با روسیه است، افزود: توافقات خوبی میان دو کشور در بخشهای مختلف از جمله در بخش انرژی، فناوریهای صلح آمیز هستهای و حمل و نقل و ترانزیت حاصل شده است که باید با تلاش بیشتر در مسیر اجرای این توافقات و توسعه روزافزون همکاریها، گام برداریم.
آقای روحانی بر اهمیت توسعه همکاری ها و روابط اقتصادی و تجاری ایران و روسیه تاکید کرد و اظهارداشت: تهران از حضور فعال سرمایه گذاران و بخش خصوصی روسیه برای مشارکت و همکاری در پروژه های مهم زیرساختی از جمله در بخش های صنعت و انرژی، توسعه خطوط و اتصال ریلی و کریدور شمال – جنوب استقبال می کند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برجام یک توافق چندجانبه است و حفظ و پایداری آن برای صلح و ثبات منطقه ای و بین المللی مهم است، گفت: نقش روسیه در راستای تحکیم و پایداری برجام و اجرای تعهدات از سوی همه طرف های مذاکره نیز مهم و تاثیر گذار است.
آقای روحانی به نقش آفرینی ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم در سوریه اشاره و تاکید کرد: همکاری های ایران و روسیه تاثیر زیادی در روند مبارزه با تروریسم در منطقه داشته و این همکاری ها و رایزنی های مشترک در مراحل پایانی این مبارزه نیز بسیار حایز اهمیت است.
رئیس جمهور با اشاره به روند مذاکرات آستانه، همکاریهای چندجانبه، منطقهای و بینالمللی ایران و روسیه در حل و فصل مسائل و بحرانها را بااهمیت خواند و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بیثباتی در منطقه را به ضرر همه کشورها میداند و از توسعه ثبات و امنیت در منطقه حمایت خواهد کرد. در راستای این همکاری ها، امروز برای جهانیان به خوبی روشن شده است که باید با راهحلهای سیاسی، امنیت و آرامش در سوریه تثبیت شود.
برجام ارتباطی با مسائل دفاعی و موشکی ایران ندارد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز در این دیدار با قدردانی از دعوت و میزبانی کشورمان از نشست سه جانبه سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان، گفت: ایران همسایه و شریک راهبردی روسیه به شمار میرود و ما در توسعه مناسبات و همکاریهای فیمابین منافع مشترک بسیاری داریم.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به ضرورت توسعه همکاری های ایران، روسیه و آذربایجان در بخش حمل و نقل، ترانزیت و نیز کریدور شمال به جنوب، گفت: نشست سهجانبه روسای جمهور ایران، روسیه و آذربایجان، میتواند به توسعه روابط و همکاریهای مشترک در این بخش منجر شود.
پوتین روابط و همکاریهای تهران و مسکو در بخشهای مختلف از جمله انرژی، همکاریهای اقتصادی، فعالیتهای صلحآمیز هستهای و حمل و نقل ریلی و جادهای را رو به گسترش دانست و گفت: شرکت های روسی علاقه مند به مشارکت فعال در اجرای طرح های توسعه ای ایران هستند و روسیه هیچ محدودیتی برای توسعه روابط و همکاریهای همه جانبه با ایران قائل نیست و از این روند استقبال میکند.
وی اظهار داشت: براساس آمار ، مراودات تجاری دو کشور به ویژه در سال 2016 رشد قابل ملاحظه ای داشته است که این روند باید همچنان و با شتاب ادامه یابد.
رئیس جمهور روسیه برجام را توافق بسیار خوب جمعی و در راستای صلح و ثبات جهانی برشمرد و گفت: نپذیرفتن تعهدات بینالمللی از جانب برخی از کشورها به هیچ وجه مورد قبول نیست و باور ما این است که برهم زدن یک جانبه برجام به هر بهانه ای پذیرفتنی نخواهد بود، از جمله توافق برجام ارتباطی با مسائل دفاعی و موشکی ایران ندارد.
پوتین همچنین آژانس بین المللی انرژی اتمی را تنها مرجع اعلام پایبندی ایران به برجام دانست.
رئیس جمهور روسیه نیز به فرایند مبارزه با تروریسم در سوریه اشاره و تاکید کرد که نقش آفرینی روسیه، ایران و ترکیه همچنان باید در چارچوب مذاکرات آستانه ادامه یابد.
برای دیدن آلبوم تصاویر اینجا کلیک کنید.