دلسوزان خوزستان برای حل مشکل آلودگی ناشی از فِلرهای نفتی چاره اندیشی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به نزدیکی فصل تنگی نفس در استان گفت: عامل ایجاد مشکلات تنفسی در خوزستان تنها گرده افشانی درختان کنوکارپوس نیست بلکه عوامل دیگری چون آلودگی فِلرهای نفتی نیز در ایجاد این مشکل دخیل است.
کیامرث حاجی زاده ، صنایع بزرگی مانند فولاد خوزستان، فولاد اکسین و شرکتهای نفتی و پتروشیمی را از عواملی برشمرد که به بیماریهای تنفسی در برخی فصول منجر می شود.
او در گواه این ادعا به شهرستان دزفول با بیشترین تعداد کنوکارپوس اشاره کرد که تعداد بیماران تنفسی آن در پاییز و زمستان گذشته نسبت به آبادان و خرمشهر بسیار کمتر بود.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با انتقاد از همکاری نکردن شرکت مناطق نفت خیز و شرکت ملی حفاری ایران در هنگام گردوغبار تاکید کرد: برخی از شرکت های نفتی و صنعتی با وجود سهم به سزا در تولید آلایندگی، به وظیفه خود درباره اختصاص بودجه برای مقابله با ریزگردها و تهیه ماسک فیلتر دار عمل نمی کنند.
تنگی نفس شهروندان خوزستانی همزمان با نخستین باران های پائیزی از سال 1392 آغاز شد و پائیز این سال افزون بر 60 هزار نفر به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردند.
انگشت اتهام مسئولان به طرف 18 گزینه به عنوان متهم این تنگی نفس ها اشاره رفت که در نتیجه بررسی آنها چهار گزینه فلرهای نفتی ، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن زباله و گرده های گیاهی به عنوان عامل تنگی نفس معرفی شد.