رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: ضریب اشغال هتلها در ۳ سال اخیر ۳۰ درصد کاهش داشته است که این امر بدلیل شرایط مختلفی از جمله وضع اقتصادی مردم، نوع مالیات و عوارض مربوط به هتل هاست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، جمشید حمزه زاده در نشست رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رئیس و اعضای جامعه هتلداران ایران افزود: در این شرایط برخی هتلداران به مرز ورشکستگی رسیده اند.
وی اضافه کرد: جامعه هتلداران ایران تنها تشکل رسمی و پویاست که ساختار منسجمی دارد.
حمزه زاده با اشاره به اینکه یکی از مشکلات جامعه هتلداران کشور، آییننامه ایجاد، اصلاح، نرخگذاری و درجهبندی تأسیسات گردشگری است، افزود: ۲۵ درصد این آیین نامه در سال ۹۴ از سوی هیئت دولت بازنگری و متأسفانه این بازنگری با نگاه دولتی و بدون درنظر گرفتن تقویت بخش خصوصی انجام شد و موانع جدیدی برای بخش خصوصی گردشگری به وجود آورد.
حمزه زاده با تاکید بر اینکه بازنگری این آییننامه با توجه به نظر فعالان بخش خصوصی از جمله درخواستهای مهم جامعه هتلداران است گفت: سیاست دولت درباره همه اصناف، حمایتی است، اما متأسفانه در حوزه گردشگری، تشکلهای این بخش از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تقویت نشده است که ادامه این روند در مسیر توسعه گردشگری کشور مشکل ایجاد میکند.
وی ادامه داد: ما بهعنوان بازوهای سازمان میراثفرهنگی میتوانیم به تحرک و پویایی صنعت گردشگری کمک کنیم.
حمزه زاده خاطرنشان کرد: خانههای مسافر به عنوان یکی از مصادیق تأسیسات گردشگری در نظر گرفته شده و این در حالی است که واحدهای اقامتی، به شکل ماهیتی جزو تأسیسات گردشگری نیستند.
حسن سیادتان رئیس جامعه هتلداران استان فارس نیز در این نشست با بیان اینکه ایجاد خانههای مسافریکی از مشکلات جدی هتلها است، گفت: قرار بود این واحدهای اقامتی زیر نظر هتلها اداره شوند و امکان استفاده از خدمات هتلها هم برای آنها فراهم شود، اما امروز شاهد راهاندازی شرکتهای اقماری هستیم که خانهمسافرها زیر نظر آنها فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلاتی که هتلداران با آن مواجه هستند، فرآیند طولانی صدور پروانه بهرهبرداری برای هتلهاست افزود: نامهنگاری با ۱۸ ارگان مرتبط با این موضوع گاهی بیش از یک سال زمان به طول میانجامد و ما تقاضا داریم که در استانها کمیتهای برای حذف بروکراسی اداری و تسریع روند صدور مجوزهای لازم تشکیل شود.
در این نشست همچنین رئیس جامعه هتلداران تهران با بیان اینکه هتلداری پایه و اساس صنعت گردشگری است گفت: ما باید با بررسی و مطالعه علت توسعه نیافتن صنعت گردشگری را با وجود ظرفیتها و داشتههای فراوان در کشور پیدا کنیم و بررسی این وضع باید از نقطه آغاز سفر یک گردشگر به کشور که فرودگاه است انجام شود.
محمدعلی فرخ مهر با اشاره به اینکه گفته میشود قیمت اقامت در هتل گران است گفت: سرمایهگذاران باید انگیزه و دلیلی برای سرمایهگذاری داشته باشند و قیمت هتل را عرضه و تقاضا تعیین میکند و هتلها با توجه به رتبهبندی و درجهای که دارند، خدمات را به میهمانان خود عرضه میکنند که باید هزینه آن را دریافت کنند.
رئیس جامعه هتلداران تهران با تاکید بر اینکه حمایت از سرمایه گذاران و نظارت بر واحدهای غیرمجاز از دیگر خواستههای جامعه هتلداران است افزود: بیش از ۱۳۲ صنف از صنعت هتلداری سود میبرند و اشتغال و درآمدزایی نیز در این حوزه وجود دارد.