نخستین همایش استانی مدیریت و کاهش مخاطرات سیلاب در گرمی برگزار شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل در این همایش گفت: 37 درصد از مخاطرات طبیعی رخ داده در استان اردبیل ناشی از سیل بوده است.
مسعود امامی یگانه با اشاره به اینکه هر مخاطره ای برای انسان بلا نیست، اظهار کرد: بخشی از مخاطرات طبیعی قابل کنترل توسط بشر نیست و ما انسانها با ورود بدون مطالعه به این امر سبب تشدید بحران می شویم.
وی برنامه ریزی نداشتن و ورود به بستر و حریم رودخانه ها و دستکاری در طبیعت و نوع کشت نامناسب در مسیر رودخانه ها را از جمله عوامل تشدید مخاطرات سیل اعلام کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل با اشاره به اینکه سیلاب اولین تهدید و مخاطره طبیعی در استان اردبیل است گفت: به روز کردن دانش ها و استفاده از تجربیات گذشته در امر بحران سیل می تواند در کاهش خسارت ناشی از سیلاب مثمر ثمر باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل به حداقل رساندن مخاطرات سیلاب و کاهش خسارات جانی و مالی را در این زمینه از جمله اهداف برگزاری چنین سمینارهایی اعلام کرد که می تواند پیش آگاهی های ما را در این حوزه افزایش دهد.
امامی فرماندار گرمی هم در این همایش گفت: با توجه به آغاز فصل بارشها و سیلاب و لزوم اقدامات پیشگیرانه در مدیریت سیلاب، قبل و حین وقوع سیل توسط دستگاههای اجرایی ذینفع مبنی بر لایروبی، بازگشایی و اصلاح نقاط آسیب دیده و لایروبی دهانه پلها و سازه های تقاطعی در رودخانه ها در محدوده شهری و روستایی ضروری است.
حسین پور مدیر دفتر مهندسی رودخانه و سواحل شرکت آب منطقه ای اردبیل نیز گفت: در استان اردبیل با توجه به توپوگرافی منطقه 3400 کیلومتر سطح شیب دار وجود دارد که از این تعداد 1900 کیلومتر مطالعات تعیین حریم بستر در راستای کاهش خطرات سیلاب انجام شده است و 76 کیلومتر رودخانه مرزی و 23 کیلومتر هم رودخانه های داخلی در این راستا ساماندهی شده است./