نوجوان ترین رزمنده شهید دوران دفاع مقدس تنها 12 سال داشت که مکتب شهادت را بر کلاس درس مقدم دانست
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ استان ایلام به عنوان
8 تا 13 آبان¬ماه در تقویم رسمی کشور، هفته بسیج دانش¬آموزی است. هفته ای که به نام شهید حسین فهمیده نام گرفته است.
شهید علی جرایه، فهمیده ایلام
شهید جرایه، نوجوان¬ترین رزمنده دفاع مقدس در کشور
عزیزی یکی از همرزمان شهید علی جرایه است که هم¬اکنون در جهاد کشاورزی آبدانان مشغول به¬کار است، او می¬گوید: همراه با شهید جرایه در سال 1362 به جبهه اعزام شدیم و در پادگان شهید امینیان شهرستان آبدانان یک¬ماه آموزش نظامی دیدیم که پس از کسب آموزش¬های لازم به منطقه عملیاتی چنگوله مهران اعزام شدیم تا در عملیات والفجر 5 شرکت کنیم.
او می افزاید: شهید جرایه با وجود اینکه سن کمی داشت اما مسائل نظامی را نسبت به بقیه هم زودتر فرا می¬گرفت و هم اینکه زرنگ¬تر بود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام گفت: بر اساس سامانه ثبت شهدا که در اختیار بنیاد شهید قرار دارد، شهید علی جرایه که در سن 12 سال و یک ماه به درجه رفیع شهادت نائل آمده است، به¬عنوان نوجوان¬ترین رزمنده دوران دفاع مقدس در کشور شناخته شده است.
رستمیان گفت: در سال 1389 و پس از بررسی¬های انجام شده متوجه شدیم که شهید جرایه در بین شهدای رزمنده در دوران دفاع مقدس کم¬ترین سن را داشته¬اند که در همین راستا تولیدات چندرسانه ای برای معرفی این شهید والامقام انجام شد تا به¬عنوان شهید شاخص مطرح شوند اما طبقه¬بندی شهدا انجام شده بود و درحال حاضر دنبال معرفی این شهید به-عنوان نوجوان¬ترین رزمنده شهید کشور هستیم.
شهید علی جرایه دانش¬آموزی سخت¬کوش و عاشق امام (ره) بود، بطوریکه در وصیت¬نامه خود برای امام (ره) شعری سروده بود. این شعر عبارت بود از " اگر قرار باشد من بمیرم، بهتر است میان جبهه و سنگر بمیرم"، " برای حفظ اسلام و قرآن، به راه پاک رهبر بمیرم". در قسمتی از وصیت¬نامه شهید آمده است: اگر مرا بکشید و مرا قطعه قطعه کنید، قطعه¬های بدنم فریاد برمی¬آورند و لبیک یا خمینی می¬گویند. من رفتم اما وصیتم به شما هم¬وطنان عزیز این است که امام را تنها نگذارید و اسلحه مرا بردارید و راه شهیدان را ادامه دهید.
دانش¬آموزان در دفاع مقدس نقش اساسی داشتند
سردار خادمی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و فرمانده سپاه امیرالمومنین استان ایلام در دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه دانش¬آموزان در دوران دفاع مقدس نقش اساسی داشتند، گفت: بخش عمده¬ای از دفاع مقدس مرهون وجود و حضور دانش¬آموزان بود که با حضور با شعور و فهم سیاسی بالای خود به ندای امام (ره) لبیک گفتند.
وی افزود: اکثر نیروهای دانش¬آموزی با توجه به استعدادی که داشتند در واحدها و معاونت¬های اطلاعات حضور داشتند و اکثر شهدای غواص ما از همین دانش¬آموزان می باشند.
سردار خادمی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس بیش از 80 هزار دانش¬آموز شرکت داشتند و 36 هزار شهید به آرمان¬های امام (ره) و انقلاب تقدیم کرده¬اند، گفت: پیام این حضور و دفاع از کیان اسلامی برای دانش¬آموزان امروز ما این است که علاوه بر اخلاص در ایمان، به کسب علم اهتمام ویژه داشته باشند و رهرو ولی فقیه زمان خود باشند.
شهادت 355 دانش¬آموز ایلامی در دوران دفاع مقدس
سرهنگ گوهری فرمانده بسیج دانش¬آموزی استان ایلام گفت: در دوران دفاع مقدس تعداد 355 دانش¬آموز در استان ایلام تقدیم آرمان¬های انقلاب اسلامی شده است که میانگین سنی این دانش¬آموزان بین 14 تا 18 سال بوده است.
قدرت نادی مدرس درس دفاعی دوره متوسطه در آبدانان است که در دوران دفاع مقدس به¬عنوان دانش¬آموز رزمنده حضور داشته است. او با اشاره به دلاورمردی¬های دانش¬آموزان در کنار دیگر رزمنده¬ها گفت: وقتی که به جبهه اعزام شدم دانش¬آموز دوره راهنمایی بودم ودر عملیات والفجر 10 در منطقه شاخ شمیران شاهد بودم که شهید محمد صالحان که از شهدای استان ایلام است، با شجاعت تمام به سنگر نیروهای بعث عراق حمله کرد و سه تن از آن¬ها کشت و در همان مکان به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
حدود سه دهه از جنگ تحمیلی می¬گذرد اما روز به روز یاد شهدا پر¬رنگ¬تر می¬شود. دانش¬آموزانی که در کنار دیگر رزمنده¬های دوران دفاع مقدس، با ایثار و فداکاری و نثار خون خود امنیت را به کشور هدیه کردند، درسی که شاید نتوان در کتاب¬های درسی دید.