مراقب رایج ترین عفونت ها از جمله عفونت مجاری ادراری باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز اصفهان ، از رایج ترین عفونت ها عفونت مجاری ادرار است که با وجود باکتری ایجاد می شوند. کودکان، نوجوانان، خانم ها و آقایان فرق نمی کند همه در معرض ابتلا به این نوع عفونت هستند اما خانم ها نسبت به آقایان بیشتر در معرض ابتلا به این نوع عفونت هستند.
ما شما را گام به گام با این بیماری آشنا می کنیم.
تعریفی از مجاری ادرار :
مجرای ادراری به راهی گفته می شود که ادرار از کلیه ها به خارج از بدن انتقال داده می شود.
ادرار در کلیه تولید و سپس از لوله های باریکی عبور کرده و در مثانه ذخیره می شود. زمانیکه مثانه پر می شود، شما احساس می کنید که باید ادرار خود را تخلیه کنید و این مایع از شکافی به نام مجرای پیشاب از بدن خارج می شود.
عفونت مجاری ادرار چیست؟
ادرار معمولاً بدون باکتری است و مجاری زمانی عفونت می کنند که باکتری ها به داخل مثانه راه پیدا کند و از آنجایی که مجرای پیشاب خانم ها نسبت به آقایون کوتاهتر است، باکتری ها خیلی راحت تر می توانند به داخل مثانه راه یافته و سبب عفونت شود.
از جمله شایع ترین انواع عفونت های ادراری، عفونت مثانه است که به آن التهاب مثانه می گویند و اگر عفونت بر روی مجاری ایجاد شود به آن التهاب مجاری ادراری یا می گویند و عفونت کلیه را عفونت کلیوی گویند.
از علائم این بیماری می توان به درد و یا سوزش در حین ادرار کردن ، تکرر ادرار ، کم بودن میزان ادرار حتی در زمانیکه احساس می کنید مثانه پر شده ، بوی بد و تیرگی ادرار ، خون در ادرار ، تب و لرز و احساس درد در قسمت پایینی کمر اشاره کرد.
اگر احساس می کنید که به این عارضه مبتلا شدید، باید سریع به پزشک مراجعه کنید چون با یک آزمایش ساده ی ادرار قابل تشخیص است. اگر منتظر بمانید و تصور کنید که بیماری خود به خود بهبود پیدا می کند، باید بدانید که اشتباه می کنید و با این کار فقط بر شدت بیماری خود می افزایید. گاهی اوقات این باکتری ها می توانند موجبات عفونت های شدید کلیوی را ایجاد کنند که همانطور که می دانید این بیماری یک مشکل جدی است.
چون بعضی از بیماری های جنسی هم می توانند سبب بروز علائمی درست شبیه به علائم عفونت ادراری باشند به همین دلیل باید پزشک خود را در جریان بگذارید.
چگونگی نحوه درمان بیماری ؟
آنتی بیوتیک های مخصوصی هستند که می توانند باکتری های موجود در مجاری ادراری را از بین ببرند. حتی اگر احساس می کردید که دیگر هیچ نشانه ای از بیماری در شما باقی نمانده، باز هم باید به مصرف داروها ادامه دهید. اگر تمام داروها را مصرف نکنید، ممکن است عفونت دوباره برگردد و احساس بیماری کنید.
احتمال بروز عفونت در افرادی که یکبار این بیماری را تجربه کرده اند، بیشتر است. اما اگر شما به محض بهبودی علائم بیماری را در خود مشاهده کردید، جزء بیمارانی هستید که دچار عفونت بازگشتی شده اند. این بدان معناست که عفونت هنوز در بدن شما وجود دارد به این دلیل که در مرحله ی اولیه درمان، باکتری ها به طور کامل کشته نشده اند.
جلوگیری از ابتلا به این بیماری ؟
- نوشیدن آب فراوان ( 8 تا 10 لیوان بزرگ به صورت روزانه که اگر بصورت آبمیوه و شربت های مختلف باشد، موثرتر است)
- استحمام مکرر
- استبراء (در آموزه های دینی مسلمانان این بر انجام عمل در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف از جمله مجاری ادراری تاکید شده است.
این امر می تواند مثانه ی شما را خالی، فعال و به دور از باکتری نگه دارد.