با فرارسیدن فصل برداشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری، تلاش چند برابری کشاورزان و خانواده هایشان برای برداشت طلای سرخ آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ؛ مدیر باغبانی جهادکشاورزی استان گفت : امسال حدود 800 کیلوگرم
ده سالی است که کشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری مورد توجه کشاورزان قرار گرفته و این استان اکنون در حال تبدیل شدن به یکی از قطب های تولید طلای سرخ در کشور است.
از مجموع 190 هکتار مزرعه زعفران چهارمحال و بختیاری 150 هکتار بارور است.
ابراهیم شیرانی افزود: میانگین عملکرد برداشت زعفران از مزارع استان درهرهکتار چهارکیلوگرم است.
چهارمحال و بختیاری یکی از استان های کوهستانی منطقه زاگرس است که به علت داشتن شرایط آب و هوایی، رویشگاه مناسبی برای انواع مختلف گیاهان داروئی است.
بهترین زمان برداشت هنگام طلوع خورشید و چیدن گلهای زعفران به صورت نیمهباز است.
به دلیل کاهش منابع آب و خشکسالی در استان چهارمحال و بختیاری ، زعفران بهترین جایگزین برای کشت محصولات با نیاز آبی بالا نظیر سیب زمینی است.
کشت دیم گل محمدی هم از دیگر طرحهای توسعه ای کشت گیهان داروئی در چهارمحال و بختیاری است که جایگزین کشت محصولات با نیاز آبی بالا می شود..
نیاز آبی زعفران بسیار کم است و در کل فصل کشت و داشت و برداشت نیاز به دو نوبت آبیاری دارد. به همین منظور پرداخت تسهیلات برای توسعه این بخش در مناطق روستایی استان چهارمحال و بختیاری مورد توجه قرار گرفته است.
مدیر باغبانی جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت : برای کشت این محصول نیاز به سرمایه اولیه است و با برنامه ریزیهای انجام شده برای توسعه کشت زعفران ، به متقاضیان کشت در مناطق روستایی ومحروم استان تسهیلات اعطا می شود.
رئیس کارشناس مسئول گیاهان داروئی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت : شرایط اقلیمی منطقه، میزان بالای تابش نور خورشید، روزهای گرم و شبهای خنک باعث شده زعفران تولیدی در چهارمحال و بختیاری ماده مؤثره با کیفیت بالا داشته باشد.
زمان کشت پیاز زعفران از اواخر خردادماه تا شهریورماه و زمان برداشت محصول اوایل آبانماه است
زعفران گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع 10 تا 30سانتیمتر است که از وسط پیاز و یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج میشود و گلهای این گیاه دارای شش گلبرگ بنفش رنگ هستند.
قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه و مشهور به زعفران یا طلای سرخ و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ است.
سالانه در چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن محصول زراعی ، باغی ، دامی و شیلاتی تولید می شود .