مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: همه شرایط برای گسترش خطوط کشتیرانی ایران در قاره آفریقا فراهم است.
وی اظهار کرد: تقاضای زیادی از سوی تجار و بازرگانان ایرانی برای توسعه دروازه تجاری ایران و آفریقای جنوبی وجود دارد که کشتیرانی ایران هیچ محدودیتی برای رفت و آمد به بنادر دوربان ، پورت الیرابت و کیپ تاون ندارد و هم اکنون کشتی های ایرانی بجز شناورهای بالک ( BULK CARRIER) از این بنادر عبور می کنند.
وی ادامه داد: باید در قاره آفریقا بتوانیم با ایجاد ترمینال تجاری رفت و آمد کشتی های ایرانی را در این قاره به صورت منظم انجام دهیم.
رئیس هیئت مدیره کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت : در حال حاضر در منطقه خلیج فارس از بندر جبل علی به سمت بنادر مونساوا و دارالسلام در آفریقا انجام می شود و تغییر مسیر از دارالسلام به سمت بنادر آفریقای جنوبی به راحتی امکان پذیر است.
سعیدی افزود : این کار مشروط به شکل گیری توافق بین تجار ایرانی است که امیدواریم با سفر وزیر امور خارجه ایران به آفریقا به ویژه آفریقای جنوبی مشکلات بانکی سریع تر حل و فصل و زمینه افزایش مبادلات تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی فراهم شود.
وی گفت: اگر این مبادلات فراهم شود، کشتیرانی ایران در بخش حمل و نقل دریایی هیج محدودیتی ندارد و آفریقای جنوبی می تواند مرکزی برای تجارت ایران در قاره آفریقا باشد.
رئیس کشتیرانی ایران گفت : یکی از مشکلات جدی در این مسیر نبود بستر آسان و عملی بانکی بین سیستم بانکی آفریقای جنوبی و ایران است که امیدواریم در آینده نزدیک به نتیجه ای روشن برسیم.
سعیدی همچنین در باره برنامه های خط کشتیرانی ایران در اوگاندا گفت: اوگاندا یکی از کشورهای هدف صادراتی ایران است و باتوجه به نزدیکی به بنادر دارالسلام و مونساوا فکر می کنیم کالاهای صادراتی ایران به ویژه محصولات نهایی می تواند از ایران به سمت این کشور منتقل شود و هم اکنون امکانات حمل و نقل دریایی به خوبی برای تجار ایرانی از ظریق کشتی فر اهم است.
سعیدی تاکید کرد: خط کشتیرانی مشخصی از خلیج فارس به سمت بنادر مونساوا و دارالسلام وجود دارد که همه تجار ایرانی می توانند از خدمات خوبی با قیمت مناسب و رقابتی برای جابجایی محصولات صادراتی خود به کشورهای اوگاندا و نیجر استفاده کنند.