مشکلات حوزه آب، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی شهرستان خلخال با سفر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به این شهرستان بررسی شد.
در ادامه جلسه ای در ساختمان سد بفراجر خلخال برگزار و بشیر خالقی نماینده مردم خلخال وکوثر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به 37 درصد از اراضی تحت حفاظت محیط زیست شهرستان خلخال گفت: عملا با وجود محدودیت محیط زیست و منابع طبیعی در شهرستان خلخال امکان سرمایه گذاری نیست.
خالقی خواستار حل مشکل اراضی تحت مدیریت محیط زیست شد و گفت: در هر جایی از شهرستان که امکان سرمایه گذاری و حضور سرمایه گذار باشد محیط زیست سد راه توسعه شهرستان خلخال است.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی گفت: 500میلیون متر مکعب آب از حوزه آبریز خلخال خارج شده و عملا خلخال و کوثر در مشکلات آبی و کشاورزی خود ماندگار شده است.
فریدون بابایی فرماندار خلخال نیز تخصیص نیافتن آب به طرح ها و پروژه ها را مانع جذب سرمایه گذار عنوان کرد و گفت: ما خواستار ارائه تسهیلات به بازسازی اماکن دامی و تقویت زیرساخت های کشاورزی شهرستان خلخال هستیم.
فرماندار خلخال گفت: تولید بیش از 620 تن عسل در سال، فعالیت 18 واحد مرغداری گوشتی ، تخمگذار و مرغ مادر و244 هزار راس دام سنگین و سبک و تولید سالانه 2500 تن گوشت قرمز، 18 هزار تن شیر، هزار تن پنیر و پرورش 41 هزار کلنی زنبور عسل در خلخال از توانمندی های خلخال در حوزه کشاورزی ، دامداری و باغی است.
فرماندار خلخال از ورود کارگروه کشاورزی شهرستان خلخال و توصیه به کشاورزان و دامداران منطقه برای استفاده از طرح اصلاح الگوی کشت و اصلاح نژاد دامی خبر داد و گفت: در کنار این ظرفیت کشاورزی شهرستان بیش از 375 تحصیل کرده حوزه نظام مهندسی کشاورزی در خلخال فعال است و از ظرفیت این حوزه علمی در روستاها در مسیر آگاهسازی روستائیان به استفاده از کشاورزی مکانیزه، سودآور و با کیفیت استفاده خواهد شد.
فرماندار خلخال گفت: کشاورزی سنتی در عصر امروز جوابگو نبوده و با مدیریت آب در مناطق روستایی و استفاده از اراضی شیب دار برای کاشت انواع محصولات پربازده شهرستان خلخال کم کم در مسیر توسعه کشاروزی قرار گرفته است.
شناسایی 350هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور
در این جلسه علی بختیاری نماینده بافت، راور و ارزوئیه استان کرمان هم با اشاره به توانمندی های شهرستان خلخال و جنوب استان اردبیل گفت: متاسفانه هم اکنون بیش از 350 هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور شناسایی شده که زمانی به فکر مدیریت آب در حوزه کشاورزی افتادیم که خشکسالی در همه جای کشور به عینه دیده می شود.
وی با اشاره به اراضی تحت حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و محدودیت ایجاد شده از سوی این سازمان ها برای سرمایه گذاری در خلخال گفت: مسئولین امر متوجه باشند زیان آتش سوزی در مراتع بیشتر از زیان سرمایه گذاران در اراضی است.
نظر افضلی نماینده شهرستان نهبندان و سرپیشه و خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی و عضو کمسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی نیز در بازدید اعضای کمیسیون کشاورزی از طرح های خلخال گفت: ظرفیت بسیار عظیم تولید آبی نهفته درخلخال وجود دارد که با این سقف تولید مورد توجه قرا رنگرفته است و در مقایسه با استان خراسان و شهرستان های آن که سالانه 26 میلی متر بارندگی دارد شهرستان خلخال با 10 برابر بارش سالانه بیش از خراسان شمالی و وجود منابع آب و سرچشمه های فراوان نیازمند مدیریت آب است.
در پایان بشیر خالقی نماینده مردم خلخال و کوثر خواستار تسریع در اتمام سد بفراجرد و سد کوثر شد./