مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران با تاکید بر طبیعی بودن تغییر رنگ مرکبات، شرایط آب و هوایی، شبهای سرد و روزهای گرم استان را بر این پدیده موثر دانست.
وی تصریح کرد: امسال بر اثر شرایط آب و هوایی به رنگ آمدن و زمان رسیدن مرکبات پرتقال و نارنگی زود تر فرا رسید و این روند در مناطق شرق و مرکز 20 روز زودتر از مناطق غرب استان رخ می دهد .
شعبانی گفت: امسال از اول آبان مرکبات و پرتقال های تامسون قابل برداشت و آماده برای مصرف می باشد .
شعبانی شایعات غیر طبیعی بودن پرتقال زرد و نارنجی و فعالیت کارخانه های رنگ آوری پرتقال در شرق استان را رفتار برخی افراد برای برهم زدن تعادل در بازار مصرف اعلام کرد .
وی از این افراد به عنوان کسانی نام برد که تلاششان برای فروش بالای محصولات ذخیره شده شان است و با بیان چنین مطالب و با هدف تخریب اذهان عمومی درباره مرکبات پاییزه صورت می گیرد .
مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران با اشاره به فعالیت حدود 400 واحد سورتینگ مجاز در استان ، گفت : نظارت نهادهایی همچون صنعت ، تعزیرات حکومتی و دانشگاه علوم پزشکی بر روی این واحدها وجود دارد تا رنگ آوری غیر طبیعی مرکبات انجام نشود .
وی اضافه کرد : هر چند منکر رنگ آوری مرکبات در برخی سورتینگ های غیر مجاز نمی شویم ولی با نظارت هایی که صورت می گیرد این موضوع کنترل شده و بسیار محدود است که عملا با توجه به شرایط فعلی آب وهوایی مازندران سودجویان هم حتی نیازی به این هزینه سازی برای خود نمی بینند.
شعبانی خطاب به مردم گفت: با نظارت های جدی در خصوص فعالیت سورتینگ داران و بویژه مساله رنگ آوری مرکبات در مازندران ، مردم نگران سلامت مرکبات این استان نباشند و مطمئن باشند مرکبات سالمی را مصرف می کنند .
شعبانی سطح زیرکشت مرکبات در مازندران را 120 هزار هکتار اعلام کرد و گفت : پیش بینی می شود امسال 2 میلیون و 500 هزارتن مرکبات از این باغها برداشت شود .