به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل پایگاه اینترنتی سنای آمریکا، بن کاردین سناتور دموکرات از ایالت مریلند و از اعضای برجسته کمیته روابط خارجی سنا، بحران روهینگیا در میانمار را نسل کشی خواند و از دولت آمریکا خواست سیاست های خود را درباره میانمار تغییر دهد.
این پایگاه اینترنتی نوشت: بن کاردین در نشست کمیته روابط خارجی سنا برای ارزیابی سیاست های آمریکا درباره شرایط ژئوپولتیک، اقتصادی و بشردوستانه میانمار صحبت کرد. سناتور کاردین با گروهی از هر دو حزب برای تهیه پیش نویس قانونی به منظور مشخص کردن سیاست های آمریکا درباره میانمار کار می کند. محدود کردن روابط نظامی با توجه به شرایط میانمار؛ بررسی ضرروت اعمال تحریم های اقتصادی و دیگر تحریم ها؛ حمایت از انتقال دموکراتیک؛ افزایش مسئولیت میانمار برای جنایت هایی که انجام می دهد؛ تضمین امدادرسانی بشردوستانه در ایالت راخین و بنگلادش از جمله گزینه ها در قانون پیشنهادی است.
کاردین در این نشست گفت «میانمار کشور دیگری است که پاکسازی قومی را انجام می دهد و در مقابل چشمان جامعه بین المللی این جنایت ها را انجام می دهد. در میانمار جنایت علیه بشریت انجام می شود. در میانمار با بحران بشردوستانه مواجه هستیم.
اتفاقاتی که در میانمار رخ می دهد پاکسازی قومی است. کمیسیون کارشناسان سازمان ملل پاکسازی قومی را به این شکل تعریف می کنند «پاک کردن منطقه ای از لحاظ قومیتی با استفاده از زور یا ارعاب و حذف افراد یا گروه های خاص از آن منطقه.»
نیمی از جمعیت روهینگیا در میانمار این منطقه را ترک کرده اند. ششصد هزار نفر از یک میلیون و دویست هزار روهینگیایی میانمار را ترک کرده اند. به شکل سیستماتیک روستاهای آنها سوزانده شده اند. این موضوع به تازگی شروع نشده است. پویشی است که مدت زمان طولانی و پس از تصویب قانون 1982 که شهروندی آنها را رد کرد، ادامه داشته است.
روهینگیایی ها از آزادی جا به جایی، آزادی آموزش و مراقبت های بهداشتی محروم شده اند. در واقع تلاشی سازمان یافته برای نابود کردن این جامعه قومیتی شکل گرفته است. بار دیگر شاهد رخ دادن این حوادث هستیم. باید به اتفاقاتی که در میانمار رخ می دهد واکنش شدید نشان دهیم. باید شاهد این باشیم که جامعه بین المللی با هم متحد شود و به میانمار بگوید اجازه نمی دهد این پاکسازی قومی رخ دهد؛ این که کسانی که مسئول این جنایت ها هستند، مجازات شوند؛ جامعه بین المللی کمک های بشردوستانه را فراهم می کند؛ این نوع از رفتارها در جامعه مدنی متوقف خواهد شد و این اتفافات نباید رخ دهد.
به نظر من حوادث میانمار نسل کشی است. می دانم بحث هایی در این زمینه است که آیا این اتفاقات نسل کشی است یا نه. اما این اتفاق در میانمار رخ می دهد. آنها تلاش می کنند جمعیت روهینگیا را نابود کنند. چند دهه است که دولت میانمار به شکل سازمان یافته مردم روهینگیا را سرکوب می کند. این حقیقت دارد. آنها عمدا مردم روهینگیا را از کل جمعیت میانمار جدا کرده اند.
به نظر من شاهد پویش پاکسازی قومی با حمایت ارتش در روهینگیا هستیم. ارتش میانمار همچنان نفوذ قابل توجهی در سیاست و اقتصاد این کشور دارد. روند صلح که هدف آن پایان دادن به جنگ داخلی دیرینه این کشور بود، متوقف شده است. گزارش های ویژه ای درباره مسائل حقوق بشر مثل قاچاق انسان، نقض آزادی بیان و سرکوب های سیاسی درباره میانمار مخابره می شود.
امروز ارتش، میانمار را تحت کنترل داردو این موضوع قابل قبول نیست و به همین علت است تحریم ها را اعمال کردیم، به علت تسلط ارتش بر میانمار. چرا تحریم ها لغو شدند؟ نه این که با این کار پاکسازی قومی راحت تر انجام می شود؟
به همین علت است که باید سیاست هایی را در خصوص میانمار در پیش بگیریم تا بحران نقض حقوق بشر در این کشور حل کند، به این ترتیب موضع گیری های ما در مقابل میانمار و کاهش تحریم ها تغییر خواهد کرد. به زودی رئیس جمهور آمریکا در نشست آسه ان شرکت می کند. آیا در جریان آن سفر اشاره به میانمار و مسئله حقوق بشر در راس برنامه کاری وی قرار خواهد گرفت؟»