رئیس کمیسیون رقابت، خصوصیسازی و سلامت اداری اتاق ایران گفت: بخش خصوصی با پرسشگری مقابل فساد اداری بایستد.
وی اضافه کرد: مهمترین مأموریت کارگروه رقابت نیز شناسایی گلوگاههای ایجاد انحصار در فضای کسبوکار کشور و کمک به رفع موانع رقابت از طریق ارائه سیستمهای پیشنهادی ارتقا و بهبود قوانین، مقررات، آئیننامهها و دستور کارهاست.
فروزان فر، مهمترین مأموریت کارگروه خصوصیسازی را شناسایی آسیبهای خصوصیسازی و ارائه بستههای مشورتی به قانونگذار و مجری خصوصیسازی و همچنین نهادهای نظارتی بهمنظور رفع نواقص خصوصیسازی در کشور اعلام کرد.
وی گفت: کمیسیون بنا دارد در محاسبه و رتبهبندی درجه رقابت و انحصار در رشته فعالیتهای مختلف و گزارشدهی در عرصه ملی، کمک به ایجاد نظام جامع ارزیابی عملکرد در زمینه? شفافسازی عملکرد دولت و بررسی نقش بخش خصوصی در توسعه سلامت اداری و تهیه بسته پیشنهادی برای کاهش فساد اداری اقدام کند.
در این نشست فرشید شکرخدایی، مسئول کارگروه رقابت، با بیان اینکه کارگروه رقابت، حوزه های بیمه، بانک، پتروشیمی، فولاد و خودرو را باید به صورت جدا بررسی کند ، افزود : در همه جای دنیا بیمهها مقدم بر بانک هستند؛ بیمه است که بانک تأسیس میکند ولی در ایران مسئله برعکس است؛ اقتصاد اروپا بیمهمحور و اقتصاد ایران بانکمحور است.
وی گفت : بیمه با فعال اقتصادی و مشتری همراهی میکند و
سبب میشود رقابت بر سیستم اقتصادی حاکم شود اما اینجا حتی روند حاکم بر خود بیمهها هم رقابتی نیست. رقابتی نبودن صنعت زمینه راه را برای رشد همان صنعت هم مسدود میکند.
مبارزه با فساد علمی باشد
حسن عابدجعفری رئیس کارگروه سلامت اداری هم گفت: عمده گرفتاری این است که روش مبارزه با فساد مبتنی بر سلیقه شخصی است، درحالیکه باید روش مبارزه با فساد کاملاً علمی باشد.
وی با بیان اینکه دستگاه مسئول مشخص که هماهنگکننده مبارزه با فساد باشد، وجود ندارد ، افزود: این دستگاه اگر هست باید تقویت شود و باید آهنگ واحد بین دستگاهها داشته باشیم تا یکپارچگی و هماهنگی باشد.
عابدجعفری با بیان اینکه خود قانون موردبازنگری قرار گیرد ، گفت: امیدوارم این بازنگری قانون طوری انجام شود که موارد و مشکلات امروز را برطرف کند و آیندهنگری بالایی داشته باشد.
وی در مورد دلایل فساد هم گفت: فساد ریشه در محیط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه دارد. همچنین اندازه دولت هم در این زمینه مهم است. اندازه فعالیتهای دولت بیشتر از اندازه بودجه دولت میتواند بر فساد اثر بگذارد.
عابدجعفری گفت: برای مبارزه با فساد باید به نقش بخش خصوصی توجه کنیم، بخش خصوصی باید پرسشگر باشد و بتواند از سازمانها و دستگاههای مختلف درباره نحوه مبارزه آن سازمان با فساد پرسشگری کند؛ این پرسشگری همه سازمانها را موظف میکند که برای مبارزه با فساد برنامه داشته باشند؛ کارگروه سلامت اداری باید با کمک بخش خصوصی، اتاق ایران و نهادهای مدنی بتواند دولت و ارگانهای دولتی را پاسخگو کند.
عابدجعفری در مورد راهکار مبارزه با فساد با تأکید بر نقش جامعه مدنی گفت : مطالبات جامعه مدنی از حاکمیت نقش ویژهای در این زمینه دارد. خوشبختانه ما در جامعه ایران این ظرفیت قانونی داریم یعنی ما میتوانیم مطالباتی را از ارکان مختلف حاکمیت بهطور شفاف داشته باشیم.