رئیس شورای عالی ژئوپارک های جهانی یونسکو گفت: تاکنون 127 سایت ژئوپارک در دنیا به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، پرفسور مارتینی در مراسم رونمایی از نشان ژئوپارک طبس گفت:
وی میراث زمین شناسی را مبنای ژئوپارک ها دانست و افزود: علاوه بر آن در این ژئوپارک میراث فرهنگی و میراث معنوی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رئیس شورای عالی ژئوپارک های جهانی یونسکو افزایش شاخص های فرهنگی، توسعه پایدار همراه با رشد اقتصادی را از مهم ترین اهداف ثبت ژئوپارک دانست.
پرفسور مارتینی افزود: ژئوپارک ها در قالب یک سایت جهانی فعالیت می کنند، به همین دلیل سالی یک یا دو بار، واسطه ارتباط کشورها با هم هستند.
وی با اشاره به بازدید خود از مناطق مختلف شهرستان طبس گفت: این منطقه چشم اندازهای ویژه، بکر و خارق العاده ای دارد و می توان در این شهر سیاره زمین را احساس کرد.
رئیس شورای عالی ژئوپارک های جهانی یونسکو با بیان اینکه بخش اعظمی از قدمت زمین در طبس دیده می شود افزود: علاوه بر بحث های زمین شناسی مسائل فرهنگی و معماری سنتی از جمله امامزاده، آسیاب های آبی، آب انبارها، کال سردرب، روستاهای کریت و اصفهک، گونه های گیاهی و جانوری از جمله یوزپلنگ آسیایی از ظرفیتهای این شهرستان برای ثبت شدن بعنوان سایت ژئوپارک است.
پرفسور مارتینی افزود: مردم این منطقه هم شوق زیادی برای توسعه داشتند که با حضور یک تیم قوی محلی باید شرایط آن مهیا شود.
رئیس میراث زمین شناسی و ژئوتوریسم ایران و عضو شورای عالی ژئوپارکهای جهانی یونسکو هم گفت: از 30 نقطه ای که سازمان زمین شناسی کشور در مدت 15 سال برای انتخاب ژئوپارک معرفی کرده است، طبس به دلیل داشتن قابلیتهای فراوان در اولویت است.
علیرضا امرکاظمی افزود: طبس قابلیت این را دارد تا در صورت جهانی شدن به عنوان یکی از بهترین ژئوپارک های دنیا معرفی شود.
در این مراسم از نشان(لوگو) ژئوپارک طبس رونمایی شد.
این نشان تداعی کننده تنه درخت خرما، فوران، قدمت زمین، رنگ سیاه زغال سنگ، رنگ سبز نماد سرسبزی و وجود فسیلها در این شهرستان است.