در گفتگوی اختصاصی با هرتلینگ،
تیلرسون درک درستی از عراق ندارد
فرمانده سابق نظامیان آمریکایی در عراق در گفتگو با «سی ان ان»: وزیر خارجه آمریکا درک درستی از پیچیدگیهای اوضاع در عراق ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، شبکه تلویزیونی "سی ان ان" که با ژنرال مارک هرتلینگ فرمانده سابق نظامیان آمریکایی در جنگ عراق گفتگو میکرد در بخشهایی از این گفتگو نظر وی را درباره موضع اخیر رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در خصوص خروج نیروهای وابسته به ایران از عراق جویا شد.
مجری سی ان ان گفت: زمامداری خوب چیزی است که آمریکا میگوید تمایل دارد تا در عراق شاهدش باشد. آمریکا میگوید زمامداری خوب یکی از راهها برای اطمینان یافتن از این مسئله است که گروههایی مثل دولت اسلامی عراق و سوریه (گروه تکفیری صهیونیستی داعش) در دنیای پس از داعش، دیگر ظاهر نخواهند شد. رکس تیلرسون در نشستی خبری گفته بود جنگجویان خارجی، که با داعش جنگیدند! باید به وطن شان برگردند!
در ادامه بخشهایی از اظهارات رکس تیلرسون به این مضمون پخش شد: قطعا، شبه نظامیان ایرانی که در عراق هستند اکنون با توجه به نزدیک شدن به پایان نبرد با داعش، باید به وطن شان بازگردند! هرگونه جنگجوی خارجی در عراق باید به کشور خودش بازگردد و به مردم عراق اجازه دهد که کنترل مناطقی از کشورشان را که به وسیلهی داعش تصرف شده بودند بار دیگر بدست گیرند! این نیروها باید با خروج خود به مردم عراق اجازه دهند که زندگی خود را با کمک همسایگان شان بازسای کنند.
مجری ادامه داد: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با یک پیام توئیتری به رکس تیلرسون واکنش نشان داد و نوشت عراقیهایی که خودشان قیام کردند تا از کشورشان در برابر داعش دفاع کنند باید دقیقا به کدام کشور بازگردند! سیاست خارجی آمریکا که زیر سلطه دلارهای نفتی قرار دارد، شرم آور است! سیاستهای رکس تیلرسون مورد انتقاد منتقدانش قرار گرفته است.
یک خبرنگار آمریکایی به کنایه گفت: بسیار خوشحالم که ما تیم سرکوب داریم که سیاست ما در عراق را دیکته میکنند! پرسش این است که آیا روایت آمریکا در دولت ترامپ این است که به ایران فشار وارد کند؟
ژنرال مارک هرتلینگ در پاسخ گفت: اوضاع واقعا آشفته بوده است نه اینکه بخواهد آشفته شود! پیچیدگیهای عراق و سوریه بسیار عمیق است. من بیش از سه سال از زندگی ام را در شمال عراق سپری کردم. چیزی که جالب است این است که اینگونه اظهارات رکس تیلرسون پیچیدگیهای گروههای مختلف در این بخش از جهان (عراق) را مد نظر قرار نمیدهند. قطعا یگانهای شبه نظامی مردمی (حشد الشعبی) که گفته میشود مورد حمایت ایران هستند، افرادی از گروههای شیعی هستند که در محدوده سرزمینی عراق زندگی میکنند، آنها میخواهند به ملی گرایی عراق کمک کنند. قطعا این نیروها تحت نفوذ خارجی قرار دارند، اما قطعا در شمال عراق هم نفوذ خارجی وجود دارد. پس این موضوع به ظرافتهای دیپلماسی مربوط میشود. حیدرالعبادی نخست وزیر عراق پیچیدگیهایی را که با آنها روبرو است، درک میکند و میداند که وقتی به عنوان یک شیعه وارد قلب خاک عراق در شمال و غرب میشود و این مناطق را تحت کنترل دولت مرکزی قرار میدهد چه چالشهایی دارد. وی همچنین میداند که بین جمعیت عربی و کردهای عراق چالش وجود دارد. ما این چالش را در طی یک هفته گذشته در جریان خیزش در کرکوک شاهد بودیم. همه این اوضاع چالش برانگیز است و مستلزم تلاش بسیار زیاد دولت مرکزی عراق است.