کارشناس اقتصادی گفت : مردمی شدن اقتصاد و اتکا به سرمایه های داخلی ؛ توطئه های اقتصادی بدخواهان ایران را خنثی می کند.
وی اضافه کرد : آنچه که اساس اقتصاد مقاومتی را تشکیل می دهد مردمی شدن و درون زایی اقتصاد با استفاده از منابع و نیروی انسانی ماهر، منابع خدادادی، ظرفیت های طبیعی و معدنی، استفاده از فناوری های روز دنیا، سرمایه گذاری خارجی و تعاملاتی است که میان اقتصاد و تجارت ایران با اقتصاد و تجارت جهانی شکل می گیرد.
علیخانی گفت: اینکه امروز برخی کشورهای خارجی از جمله امریکا با روی کار آمدن ترامپ ، تحریم های جدید بر ایران اعمال می کنند بیانگر ونشانگر آن است که اهمیت اقتصاد مقاومتی بیش از گذشته برای کمک به رونق اقتصاد ایران لازم است.
وی افزود : از آنجا که یکی از مولفه های بسیار مهم در توسعه اقتصادی هر کشور، تعاملات سیاسی و گسترش روابط اقتصادی با دنیاست می توانیم با توانمندکردن اقتصاد از درون ، با اقتصادهای دنیا هم تعامل کنیم.
اقتصاد مقاومتی با شعار و پوستر اجرایی نمی شود
همچنین رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: اقتصاد مقاومتی نه با شعار، پوستر و بروشور بلکه با کار جهادی و عملی اجرایی می شود.
محسن احتشام در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: سیاست های اقتصاد مقاومتی، راهکار مقاوم شدن اقتصاد و ثبات بخشی به فضای کسب و کار است ، اگر فرایندهای اقتصادی را به سمتی ببریم که متکی بر منابع عظیم و نیروی انسانی تحصیلکرده داخلی باشد می توان در عملیاتی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی موفق بود.
وی با بیان اینکه باید ثبات را به فضای کسب و کار برگردانیم ، اضافه کرد: نخسین قدم برای اینکه کسی سرمایه گذاری، تولید و صادرات انجام دهد و حضور مداوم و مستمر در بازارهای جهانی داشته باشد ، این است که فضای کسب و کار از ثبات نسبی برخوردار شود.
احتشام گفت: دیپلماسی اقتصادی لازمه دیپلماسی سیاسی بوده و ضروری است هر دو همزمان نقش آفرینی کنند ، بخشی وظیفه ما در اتاق های بازرگانی و بخشی وظیفه دولت و به ویژه سفارتخانه های ماست اما در ابعاد کلان مهم است که دیپلماسی اقتصادی در اولویت مسئولان و برنامه ریزان باشد.
وی افزود: ثبات در محیط کسب و کار موجب می شود فعالان اقتصادی بتوانند به فعالیت اقتصادی بپردازند و یک صادرکننده یا تولیدکننده قدرت پیش بینی و برنامه ریزی داشته باشد.
احتشام با بیان اینکه باید فضای کسب و کار را به نحو مطلوبی برای اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی فراهم کنیم ، گفت : آن چیزی که امروز می بینیم نشان می دهد در حال حرکت به سمت رشد اقتصادی هستیم همچنین حضور فعال تر فعالان اقتصادی را در بازارهای جهانی شاهدیم که نقطه عطفی برای رسیدن به نرخ رشد 8 درصد اقتصادی است.
مقررات زائد و اجرا ی کند سیاست ها ؛ مانع پیشرفت اقتصاد مقاومتی
فعال اقتصادی گفت: مقررات زائد و دست و پاگیر و کند بودن اجرای تصمیم ها و سیاست ها ، پیشرفت اقتصاد مقاومتی را با مشکل روبرو کرده است.
ناصر ریاحی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: اقتصاد مقاومتی تنها راه چاره ای است که تحت تاثیر تحریم ها، تهدیدها یا مشکلاتی از این دست قرار نگیریم اما متاسفانه سهولت کسب وکار آن قدری نیست که موتور اقتصاد مقاومتی روشن شود.
وی اضافه کرد : بسیاری موانع دست و پاگیر وجود داردکه اجازه نمی دهد مبتکر ، مخترع، تولیدکننده و فعال اقتصادی کار خود را به راحتی انجام دهد، با این وضع به جایی نمی رسیم بررغم اینکه ذات اقتصاد مقاومتی درباره مشکلات دائما چاره ساز است.
ریاحی گفت: بدنه دولت بسیار بزرگ و سنگین است و کار کوچکی که در کشورهای پیشرفته یک روزه انجام می شود در ایران ماه ها طول می کشد.
وی با بیان اینکه فرآیند ثبت اختراع ، ثبت علائم، ثبت شرکت، مسائل مالیاتی و بیمه ؛ طولانی و سخت گیرانه است ، گفت: فرآیندهای موجود در جهت تسهیل کسب و کار نیست ، قوانین هم اینگونه است و متاسفانه در اجرا بدتر هم می شود.