سرپرست وزارت نیرو :
بسته اقتصادی کردن طرح های صنعت آب و برق تهیه شده است
سرپرست وزارت نیرو از طراحی بسته اقتصادی کردن صنعت برق خبر داد و گفت: برای تامین نیاز برق مصرفی در ۱۰ سال آینده، باید حداقل ۵۰ هزار مگاوات به ظرفیت شبکه اضافه شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ ستار محمودی امروز در آیین برگزاری سی و دومین کنفرانس بین المللی برق اظهار داشت: ظرفیت نصب شده برق کشور 77 هزار مگاوات است و جزء کشورهای برتر منطقه در تولید برق و نیروگاه سازی در جهان هستیم که بیانگر توانایی و ظرفیت شبکه برق کشور و این صنعت
است.
وی افزود: همچنین وزارت نیرو با سرمایه انسانی بسیار خوبی که دارد، می تواند در صورت وجود ابزارها و سیستم های نوین توزیع و انتقال و البته نیروگاه های با راندمان بالاتر، ظرفیت فعلی برق در کشور را به چند برابر برساند.
وی تصریح کرد: سال های گذشته اقدامات بسیار خوبی در این صنعت انجام شد از جمله اینکه ما توانستیم همه روستاهای بالای 10 خانوار کشور را برقدار کنیم.
سرپرست وزارت نیرو گفت: همچنین سهم بخش خصوصی در این صنعت به شدت بالا رفت و بیش از 50 درصد برق تولیدی سهم بخش خصوصی است.
وی خاطرنشان کرد : سال 92 حدود 125 دقیقه فرکانس خارج از بازه مجاز داشتیم که در پایان سال 95 به حدود 12 دقیقه در سال رسیده است.
محمودی گفت: ظرفیت نصب انرژی های نو در کشور حدود 75 هزار مگاوات برآورد شده و برنامه وزارت نیرو این است در 5 سال آینده، ظرفیت نصب شده این انرژی ها را در کشور به 5 هزار مگاوات برساند.
محمودی گفت: برنامه وزارت نیرو برای سال های آتی این است که صنعت آب و برق کشور را از نظر اقتصادی خودکفا و به صرفه بکند.
وی تصریح کرد: بسته ای برای اقتصادی شدن طرح های آب و برق و مشارکت فعال تر بخش خصوصی طراحی شده است که امیدواریم در 4 سال آتی شاهد اجرایی شدن آن باشیم.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در صنعت آب و برق مشکلات فنی چندانی وجود ندارد، و عمده مشکل این صنعت به اقتصاد آن برمی گردد که امیدواریم با اجرای این بسته بتوانیم بر بخشی از این مشکلات در آینده فائق آییم.
وی اضافه کرد: از استراتژی های دیگر وزارت نیرو برای سال های آتی تقویت بخش داخلی صنعت برق، حرکت در مرزهای دانش و انتقال فناوری ، توسعه و تقویت بخش صادرات این صنعت و البته تربیت نسلی نو برای خلق ارزش های بدیع در این صنعت است.
ظرفیت بالایی از نیروگاه ها بعداز پیک خاموش می ماند
وزیر سابق نیرو گفت: ظرفیت بالایی از نیروگاه ها بعد از پیک تابستان خاموش می ماند وامکان فعالیت ندارد، اما بدلیل رشد بالای مصرف پیک هرسال باید ظرفیت های جدیدی به ظرفیت اسمی نیروگاه ها اضافه شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، حمید چیت چیان در سی و دومین همایش بین المللی برق با اشاره به اینکه 700 تا 800 ساعت پیک مصرف برق تابستان است که اگر هزینه آمادگی نیروگاه ها را نیز به هزینه تولید برق اضافه کنیم، سرمایه گذاری زیادی برای گذر از پیک نیاز است.
وی تاکید کرد: در تابستان امسال اوج مصرف برق به 55 هزار و 400 مگاوات رسید که رقم بی سابقه ای بود برای کاهش هزینه ها، توسعه نیروگاه های خورشیدی، DJ ها و نیروگاه های تجدید پذیر بهترین راهکار است.
آقای چیت چیان گفت: شدت مصرف برق در ایران بسیار بالا است ، با اصلاح الگوی مصرف برق ، فقط روش فنی کارساز نیست، تعرفه ها نیز باید اصلاح شود که در این زمینه متخصصان اجتماعی و انسانی باید بگویند چطور باید رفتار مصرفی مشترکان را اصلاح کنیم.
وزیر سابق نیرو به بدهی صنعت برق به بخش خصوصی و بانک ها اشاره کرد و گفت: بیش از 30 هزار میلیارد تومان صنعت برق بدهکار است، این درحالی است که درآمد سالانه برق حدود 20 هزار میلیارد تومان است پس چگونه می توان به حیات صنعت برق امیدوار بود، دراین جا علوم انسانی برای اصلاح شیوه های مصرف و ایجاد الگوی مصرف بسیار موثر است ضمن اینکه اصلاح تعرفه های برق را نباید نادیده گرفت.
آقای چیت چیان گفت: از نگاه علوم انسانی کیفیت برق بسیار مهم است چون نوسانات باعث می شود وسایل برقی مشترکان آسیب ببیند و کاهش هزینه های تولید برق نیز حتی با پایین بودن تعرفه ها، باید محقق شود.
وی به ضرورت کاهش انتشار آلاینده ها اشاره کرد و گفت: آلاینده ها در شهرهای تبریز ، اراک ، تهران و قزوین بخصوص زمانی که نیروگاه ها از سوخت مازوت استفاده می کنند، افزایش می یابد و موجب شکایت مردم می شود، این درحالی است که تولید گازهای گلخانه ای باید کاهش یابد.
وزیر سابق نیرو گفت: امکان مدیریت هوشمند برق ازجانب مشترکین نیز یکی دیگر از اولویت های این صنعت است چون مشترکان می توانند اطلاعات مصرف برق را بصورت آنی بدست آورند.
وی افزود: کاهش مزاحمت تاسیسات برق، سلامت و شفافیت تعرفه ها و تراکنش ها، سهولت و سرعت در انجام خدمات ، ایمنی و سلامت کاربران برق، کمک به توسعه محلی و منطقه ای از جمله نیازهای صنعت برق است که با مشارکت سرمایه گذاری و مدیریت تاسیسات و شبکه برق ، مدیریت بار و انرژی ، پرداخت قبوض و صورتحساب های برق با همکاری مشترکان و پرداخت هزینه های واقعی برق ازجانب آنها این صنعت را می تواند سرپا نگه دارد.
سرپرست وزارت نیرو : نوسان برق از 125 دقیقه به 12 دقیقه رسیده است
سرپرست وزارت نیرو گفت: نوسان برق در سال 92 برابر 125 دقیقه بود که پارسال به 12 دقیقه رسید و باید تک رقمی شود.
ستار محمودی در حاشیه کنفرانس بین المللی برق در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هدفگذاری دولت در برنامه ششم توسعه ، کاهش تلفات برق ، افزایش راندمان نیروگاه ها و کاهش نوسان برق است.
محمودی با اشاره به شدت مصرف انرژی در کشور گفت: در دنیا هر کشور مصرف برق بیشتری داشته باشد به عنوان کشوری که شتاب توسعه دارد ، شناخته می شود به عبارت دیگر مصرف برق به نوع خود توسعه محسوب می شود به شرط اینکه این مصرف در بخش تولید باشد و ارزش افزوده داشته باشد.
محمودی افزود: رشد مصرف برق در کشور ما سالانه 6 درصد است و در برخی فصول به 10 تا 12 در صد می رسد که این میزان رشد نسبت به آن چیزی که در دنیا مصرف می شود رقم بالایی نشان می دهد بنابراین باید به سمتی حرکت کنیم که مصرف بیشتر در عرصه های صنعت ، تولید و خدماتی باشد که ارزش افزوده دارد.
* ماه آینده شبکه برق کشور به برق عراق وصل می شود
سرپرست وزارت نیرو گفت: در ماه آینده بخشی از شبکه برق کشور به شبکه برق عراق وصل می شود.
ستار محمودی در حاشیه همایش بین المللی برق افزود: ایران به عراق برق صادر می کند و میزان آن بستگی به نیاز داخل در فصول متفاوت دارد که برای اطمینان بیشتر و ایجاد زیرساخت های شبکه برق عراق قرار است شبکه برق کشورمان به عراق وصل شود.
وی همچنین درباره صادرات برق نیز گفت: ایران در برخی مواقع به برخی کشورهای همسایه برق صادر و برخی موارد دیگر بنا به نیاز فصول برق وارد می کند بنابراین شبکه برق کشورما به برق کشورهای دیگر متصل است.
محمودی درباره تعرفه حق انشعاب های جدید برق نیز افزود: در حال حاضر 34 میلیون مشترک برق خانگی و غیرخانگی داریم، که تغییری در وضعیت آنها ایجاد نمی شود.
وی گفت: هرساله 800 تا 1 میلیون انشعاب جدید واگذار می کنیم که تعرفه آنها 20 درصد افزایش می یابد که این موضوع براساس قانون مصوب و ستاد هماهنگی بازار انجام خواهد شد.
وی درباره زمان اجرای این قانون تصریح کرد: قرار بود از اول سال این قانون اجرا شود، که محقق نشد و تاخیر افتاد شاید آبان و یا با تاخیر تا پایان سال اجرایی شود.
*معاون وزیر: برای حل مشکل برق از راهکار نخبگان استفاده می کنیم
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: برای حل مشکلات صنعت برق هرسال نخبگان داخلی و خارجی راهکارهایی در همایش برق مطرح می کنند که از آن تاکنون بخوبی بهره برداری شده است.
هوشنگ فلاحتیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، گفت : در طول 32 سال گذشته که همایش بین المللی برق برگزار شد از بدنه کارشناسی داخل و خارج از کشور برای ارتقاء خدمات برق کشور استفاده شده است و هرساله در کارگاه های تخصصی که در این کنفرانس برپا می شود راهکارهایی برای حل مشکلات صنعت برق ارایه شده که نتیجه آن این است که امروز می توانیم بخوبی انواع نیروگاه ها و ایستگاه ها و تجهیزات برق را بسازیم.
وی افزود: برگزاری کنفرانس های برق بخاطر استفاده از خرد جمعی ، نخبگان و دانشگاهیان و صنعتگران برق بوده است.
فلاحتیان گفت: در سی و دومین کنفرانس بین المللی برق ، 1500 متخصص داخلی و خارجی حضور دارند، که 1900 مقاله به این کنفرانس رسیده که از این میان 210 مقاله بصورت شفاهی و 100 مقاله بصورت پوستر ارایه می شود.