استاندار استان قزل اوردا قزاقستان: روابط بین استان های مازندران و این استان باعث گسترش هر چه بیشتر دو کشور خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کریم بیک کوشر بایف امروز دوشنبه یکم آبان در سفر به مازندران در نشست دو جانبه با استاندار مازندران گفت: ایران توانمندی ها و ظرفیت های زیادی برای همکاری اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی با کشورهای شانگهای دارد و قزاقستان به عنوان عضو اصلی در این سازمان از حضور ایران حمایت می کند.
استاندار قزل اوردا با بیان اینکه مسئولان دو کشور خواهان گسترش روابط دو جانبه در زمینه های مختلف هستند، تحقق این کار را در روابط هر چه بیشتر بین استان های مازندران و این استان اعلام کرد.همچنین کریم بیک کوشر بایف در این نشست آمادگی بخش خصوصی کشورش را برای سرمایه گذاری مشترک و ضمانت های لازم در این زمینه را اعلام کرد.
استاندار مازندران نیز در این نشست با بیان اینکه برای ارتقاء سطح مبادلات تجاری بین کشورهای ایران و قزاقستان، نیاز به شناسایی ظرفیت های همکاری به خصوص در بین استان ها داریم گفت: روابط میان این استان با استان های منگستائو و قزل اوردا قزاقستان در حال گسترش است و راه اندازی شبکه ریلی سراسری ایران - ترکمنستان - قزاقستان و برخورداری مازندران از سه بندر امیرآباد، فریدونکنار و نوشهر از زیرساخت های مهم برای گسترش روابط و مبادلات میان دو طرف است.
ربیع فلاح با اشاره به امضاء تفاهم نامه دو جانبه بین استان های مازندران و قزل اوردا و تاکید بر اجرایی شدن آن افزود: معاونان استانداران این دو استان به عنوان نماینده برای نظارت بر اجرای تفاهمنامه دوجانبه و رفع موانع انتخاب شدند.
بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی از جمله لبنیات کاله به عنوان بزرگترین صادرکننده مواد لبنی ایران به خارج از کشور از دیگر برنامه های سفر استاندار قیزیل اوردا است.
طبق گزارش 2016 وزارت اقتصاد و دارایی ایران، میزان ارزش مبادلات تجاری دو کشور قزاقستان و ایران حدود 600 میلیون دلار بوده که پیش بینی می شود امسال به یک میلیارد دلار برسد.
قزل اوردا (قیزیل به قزاقی یعنی سرخ و اوردا به معنی اردوگاه است)در جنوب کشور قزاقستان قرار دارد که طبق سرشماری 2016 حدود 600 هزار نفر جمعیت دارد .
شهر قیزیل اوردا در سال 1820 به عنوان دژ آقمسجد کوکند بنیاد شد و در سال 1925 نام این شهر به قیزیلاوردا تغییر کرد.
سازمان همکاری شانگهای سازمانی میاندولتی برای همکاری چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی است که در سال 2001 رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، آن را پایهگذاری کردند.
کشورهای مغولستان، ایران، پاکستان، هند و افغانستان و بلاروس به عنوان عضو ناظر در این سازمان حضور دارند.