سوم آبان؛ برگزاری انتخابات شوراهای دانش آموزی
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها در فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش از برگزاری بیستمین دوره انتخابات شوراهای دانش آموزی مدارس سراسر کشور در سوم آبان خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی رمضانی در جمع خبرنگاران گفت: امسال حدود ۹ میلیون نفر از دانش آموزان در این انتخابات شرکت میکنند.
وی افزود: انتخابات شوراهای دانش آموزی در ۹۵ هزار واحد آموزش و پرورش برگزار میشود.
رمضانی گفت: ۶۵۰ دانش آموز به عنوان عضو شوراهای دانش آموزی انتخاب میشوند.
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها در فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: دانش آموزان مقاطع اول و دوم دبستان تنها اجازه تبلیغ در این انتخابات را دارند، اما حق رأی ندارند و نمیتوانند نامزد شوند.
وی ادامه داد: از ۱۳ میلیون دانش آموز، ۹ میلیون دانش آموز پایه سوم ابتدایی به بالا در این انتخابات مشارکت میکنند.
رمضانی گفت: دانش آموزان تا ۲۴ ساعت مانده به انتخابات به مدت ۵ روز حق تبلیغ در مدارس خود را دارند.
هماهنگی دانش آموزان برای شرکت در مراسم 13 آبان
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش از هماهنگی دانش آموزان برای شرکت در راهپیمایی بزرگ 13 آبان ( روز ملی مبارزه با استکبار جهانی ) خبر داد.
رمضانی گفت: 13 آبان (روز ملی مبارزه با استکبار جهانی) است که دانش آموزان نیز همراه با دیگر قشرهای جامعه در راهپیمایی بزرگ 13 آبان شرکت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه امسال استکبار همه توان خود را برای دشمنی با ایران همانند سال های گذشته مهیا کرده است گفت: ملت ایران در راهپیمایی 13 آبان مخالفت خود را با این دشمنی ها ابراز می کند.
رمضانی اضافه کرد: اکنون حتی دوستان آمریکا نیز به استثنای رژیم صهیونیستی مواضع این استکبار جهانی را نپذیرفته اند و ملت ایران نیز همسویی خود را با این سیاست آنان اعلام می کند.
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری ، اردوها و فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: در روز دانش آموز (13 آبان) از دانش آموزان ممتاز در همه زمینه های آموزشی ، فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی قدردانی می شود.
رمضانی افزود: دانش آموزان بیشترین نقش را در پیروزی انقلاب اسلامی داشته و نشان داده اند در صورتی که مسئولیتی به آنان واگذار شود به بهترین شکل آن را انجام می دهند.
وی اضافه کرد: در دفاع مقدس نیز هر کجا جوانان و نوجوانان مسئولیتی را به عهده داشتند به بهترین شکل آن را انجام دادند.
جشنواره دموکراسی در انتخابات شوراهای دانش آموزی
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها وفضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش برگزاری انتخابات بیستمین دوره شوراهای دانش آموزی را جشنواره دموکراسی خواند.
رمضانی گفت: شوراهای دانش آموزی از سال ۷۶ براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش تشکیل شده و وظایفی را برعهده گرفته است.
وی ادامه داد: یک نماینده از شورای دانش آموزی هر منطقه در انجمن اولیاء و مربیان همچنین شورای مدرسه عضو است و حق رأی دارد.
رمضانی گفت: مصوبات شورای دانش آموزی پس از بررسی و تصویب در شورای مدرسه قابلیت اجرایی پیدا میکند.
وی افزود: در روش مدرسه محور نماینده شورای دانش آموزی در کنار دبیران مدرسه، مدیر را انتخاب میکنند.
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۱۴ انجمن زیر نظر شوراهای دانش آموزی فعالیت میکنند.
وی افزود: این شوراها باید زمینههای لازم برای فعالیت تمام تشکلها از جمله هلال احمر، پیشتازان، انجمنهای اسلامی دانش آموزان و بسیج دانش آموزی را فراهم کند.
رمضانی درباره اهداف فعالیت شوراهای دانش آموزی نیز گفت: فراهم آوردن زمینههای آموزشی لازم برای نقش آفرینی اجتماعی دانش آموزان همچنین تأثیرگذاری دانش آموزان در محتوای کتابها و متون درسی از جمله اهداف فعالیت این شوراهاست.
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: رویکرد سیاسی در انتخابات شوراهای دانش آموزی، رقابت سالم و مسالمت آمیز و همچنین پذیرش شکست و احترام به پیروز انتخابات است.
وی افزود: نقد زیبا و مشفقانه و همچنین انتقادپذیری نیز با شوراهای دانش آموزی، آموزش داده میشود.
رمضانی گفت: مشارکت دانش آموزان در برگزاری انتخابات و تأثیرگذاری در محیط آموزشی و همچنین آموزش دانش آموزان برای اجرای انتخابات از دیگر اهداف فعالیت شوراهای دانش آموزی است.
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: شوراهای دانش آموزی از سال ۷۶ به صورت آزمایشی در دوره راهنمایی (متوسطه اول) ایجاد شد و اکنون در تمام پایههای ابتدایی و متوسطه تشکیل میشود، اما دانش آموزان سال اول و دوم اجازه نام نویسی و شرکت در آن را ندارند و تنها در تبلیغ نامزدها مشارکت میکنند.
رمضانی گفت: نامزدهای عضویت در شوراهای دانش آموزی از ۱۵ روز پیش از انتخابات که امسال به صورت سراسری در سوم آبان برگزار میشود نام نویسی میکنند و به مدت ۵ روز اجازه تبلیغ دارند که این زمان ۲۴ ساعت پیش از برگزاری انتخابات پایان مییابد.
وی اضافه کرد: تعداد اعضای شورا در مقطع ابتدایی برای مدارس تا ۱۰۰ نفر،۵ عضو اصلی و دو عضو علی البدل و این تعداد برای تعداد مدارس تا ۱۵۰ نفر، ۷ عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل و برای مدارس ابتدایی بیش از ۱۵۰ نفر ۹ عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل است.
رمضانی گفت: در مقطع متوسطه برای مدارس تا ۲۵۰ نفر ۵ عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل، مدارس از ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر ۷ عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل، برای مدارس از ۳۵۱ نفر تا ۵۵۰ نفر ۹ عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل و برای مدارس متوسطه بالای ۵۵۰ دانش آموزان ۱۱ عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل است.
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: رئیس شورای دانش آموزی مدارس در مجامع دانش آموزی منطقهای حضور مییابند و شوراهای دانش آموزی استانی به عنوان مشاور استاندار همچنین شورای دانش آموزی کشور به عنوان مشاور وزیر کشور زیر نظر سازمان دانش آموزی فعالیت میکنند.
وی افزود: یک دختر از مجلس دانش آموزی و یک دانش آموز پسر از شورای دانش آموزی کشور در شورای برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش عضویت دارند.
رمضانی گفت: بوفههای مدارس نیز به عنوان تعاونی و به منظور افزایش مهارتهای اقتصادی دانش آموزان زیر نظر شورای دانش آموزی فعال خواهند بود و یک تفاهم نامه در زمینه فعالیتهای تعاونی بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی امضا شده است.
سرپرست اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: بودجه شوراهای دانش آموزی به منظور فعالیتهای شورا از بودجه سرانه آموزشی و پرورشی مدارس و همچنین کمک انجمن اولیاء و مربیان تأمین میشود، اما اعضای شورای دانش آموزی به صورت داوطلبانه و رایگان فعالیت میکنند.