همایش بزرگداشت روز آمار و برنامه ریزی و چشم انداز نظام آماری کشور با حضور محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در مراسم بزرگداشت روز آمار و برنامه ریزی ( اول آبان ) که با شعار " پیش به سوی مدرن سازی نظام آماری کشور" برگزار شده است ، مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ، معاونان، مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی ملی و استانی در حوزه آمار ، شخصیت های علمی و صاحبنظران حوزه آمار و برنامه ریزی کشور حضور دارند.
دست یابی به نظام آماری مدرن مستلزم اجرای دولت الکترونیک
رئیس مرکز آمار ایران گفت: در نظام اماری مدرن دستگاه های اجرایی باید با سامانه هایی فعال در حین انجام وظایف اجرایی خود اطلاعات مورد نیاز مرکز آمار را تولید کند.
دست یابی به نظام آماری مدرن مستلزم اجرای دولت الکترونیکبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ امید علی پارسا افزود: امار گیری مدرن که یکی از اهداف چشم انداز مرکز ملی امار است مستلزم اجرای درست دولت الکترونیک است.
وی گفت: بر اساس سند شورای عالی آمار که سند بالا دستی مرکز امار می باشد این مرکز به جد پیگیر اصلاح قانون مرکز امار و تبدیل ان به قانون امار کشور است. یعنی نوشتن قانونی که نظام اماری کشور را متحول کند.
امید علی پارسا افزود: در حال حاظر دستگاه های مختلف در تهیه بودجه خود از امارهایی استفاده می کنند که مرکز امار هیچ نقشی در ان ندارد.
آمار مرکز آمار مبنای تصمیم گیری های دولت است
سخنگوی دولت گفت : اطلاعاتی که مرکز آمار به دولت ارائه می کند همیشه مبنای تصمیم گیری های بعدی دولت بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، محمدباقر نوبخت در همایش بزرگداشت روز ملی آمار گفت : این مرکز با آمارگیری قبل از تصمیم های دولت و بعد از اجرای تصمیم ها مشخص می کند که
کارها درست بوده و به نتیجه رسیده است یا نه.
وی افزود : مرکز آمار با تلاش شبانه روزی توانست سرشماری نفوس و مسکن را انجام دهد و با براورد رشد اقتصادی و ارائه نتایج طرح های آماری خود به صورت فصل به فصل به ویژه امسال در فصل بهار و تابستان کمک شایانی به تصمیم گیری های دولت می کند.
نوبخت گفت: یکی از آمارهایی که دولت از آن بی خبر بوده رشد اقتصادی بدون نفت بوده که از رشد اقتصادی با نفت بالاتر رفته است و این جزو دستاوردهایی بود که کمک شایانی به تصمیم گیری های شش ماه اول سال 96 کرد.
وی تأکید کرد : دولت به هیچ وجه از آمارها قبل از انتشار باخبر نیست و دخالتی ندارد و همین جا اعلام می کنم که شک و تردید در نتایج آمارهای مرکز ملی آمار کار اشتباهی است و آمارهای این مرکز معتبر و قابل استناد است.
نوبخت گفت : آمار جایگاهی تعیین کننده در دولت دارد.
* بودجه سال 96 بر مبنای عملکرد تخصیص می یابد
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: پیش بینی ما این است که در بودجه سال 97 صرفه جویی بسیاری انجام و این صرفه جویی ها در طرح های عمرانی سرمایه گذاری شود.
محمد باقر نوبخت در حاشیه همایش روز ملی آمار در جمع خبرنگاران در مورد نوع بودجه بندی سال 97 گفت: در پیوست شماره 4 قانون بودجه تعریف شده که هر دستگاهی هزینه واحد مشخصی داشته باشد و برای سال 97 کمیت کاری ملاک دریافت بودجه دستگاه ها خواهد بود.
نوبخت گفت: بودجه دستگاه ها دیگر براساس نسبتی از بودجه سال قبل همان دستگاه برای سال 97 اضافه نمی شود و در پانزدهم آذر ماه که قرار است لایحه بودجه دولت به مجلس ارائه شود این تحول در بودجه بندی لحاظ شده است.
وی در مورد نوع پرداخت بودجه به دستگاه ها هم گفت : پرداخت بودجه در بازه زمانی سه ماه به سه ماه انجام می شود که میزان آن ، به درصد وصولی خزانه بستگی دارد. البته هر سه ماه عملکرد دستگاهی که بودجه گرفته را بررسی می کنیم تا برای سه ماه آینده آن دستگاه بر اساس همین عملکردش بودجه تخصیص داده شود.
سخنگوی دولت افزود: در شش ماه اخیر 30 هزار میلیاد تومان به طرح های عمرانی تخصیص داده شده که بخشی از آن اسناد خزانه است. البته باید اعلام کنم که این یک راه حل مقطعی بوده و به دلیل اینکه در چند سال اخیر قیمت نفت پایین آمده دولت از این روش استفاده می کند و برای این اسناد سالانه 18 درصد سود پرداخت کرده است.
نوبخت ادامه داد: دولت با استفاده از همین روش ها نسبت به سال 92 ، نود درصد بودجه عمرانی خود را افزایش داده است.
وی در مورد تصمیم دولت در افزایش قیمت ارز در بازار هم گفت: دولت تصمیمی برای افزایش قیمت دلار ندارد چراکه افزایش قیمت دلار مشکلات جانبی بسیاری هم برای دولت و هم برای مردم ایجاد می کند.
وی افزود: دولت درپی افزایش قدرت خرید مردم و بالارفتن ارزش پول ملی است. شخص رئیس جمهور هم به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرده است که جلوی نوسانات قیمت ارز گرفته شود.