به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ انتشار خبر خودکشی دو دختر نوجوان در اصفهان، دل هر خواننده خبری را به درد می آورد، وقتی خبر دردناک تر است که بدانیم این دختران نوجوان که باید پر از امید به آینده و زندگی و سر زندگی باشند، به دلیل اجرای یک بازی، به این اقدام دست زده اند.
به نقل از ایرنا، فرمانده انتظامی استان اصفهان گفته است: سقوط دو دانش آموز دختر اصفهانی از پل روگذر و فوت یک نفر از آنان و مجروحیت دانش آموز دیگر تحت تاثیر بازی نهنگ آبی بوده است،که در اثر این حادثه یکی از دختران که ۱۵ ساله بود در دم فوت کرد و دیگری که ۱۶ ساله بود به شدت مجروح و به بیمارستان منتقل شد.
اگر زمانی کودکان دهه شصت به دنبال زدن هواپیما وقت بیشتری را در پای دستگاه آتاری صرف می کردند، امروزه در فضای مجازی بازی هایی اختراع و در اختیار کاربران آن قرار می گیرد که شاید مخترع آن خود ازسلامت روان بهره ای نبرده است.
نهنگ آبی از این دست بازی هاست که در ادامه به روند شکل گیری این بازی می پردازیم.
چالشی به نام نهنگ آبی
بازی نهنگ آبی (روسی: Синий кит, Siniy kit) یا «چالش نهنگ آبی» یک بازی اینترنتی است که در چندین کشور وجود دارد. بازی متشکل از یک سری از وظایف واگذاری شده به بازیکنان توسط مدیران در طول ۵۰ روز است که با چالش نهایی بازیکن نیاز به ارتکاب به خودکشی دارد. اصطلاح «نهنگ آبی» از پدیده ساحل نهنگ میآید که مربوط به خودکشی است.
با ورود و ثبت نام اعضاء نهنگ خطاب میشوند. این بازی در هندوستان بیشترین تعداد خودکشی را دارد، به طوری که پلیس هندوستان نصب و انتشار و حتی ذخیره فایل خام نصبی این بازی را جزء جرایم نرمافزاری محسوب کرده است. در این چالش اینترنتی ۵۰ مرحلهای از مخاطبان عمدتاً نوجوانان خواسته میشود روزانه تکلیف خود را انجام داده و در پایان، عکسی از خود را بفرستند تا بتوانند وارد مرحله بعد شوند. مرحله نخست این چالش کشیدن یک نهنگ آبی روی دست است و پس از آن برای مثال از کاربر خواسته میشود، تا لب خود را ببرد، روی دست خود با چاقو کلمهای را حک کند یا بالای یک ساختمان مرتفع با پاهای آویزان از خود عکس بیندازد.
چه کسی اولین بار نهنگ آبی را معرفی کرد
نهنگ آبی در سال ۲۰۱۳ در روسیه و با "F57" یکی از نامهای به اصطلاح "گروه مرگ"شبکه اجتماعی ویکی شروع به کار کرد، و گفته میشود اولین خودکشی ناشی از آن در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاده است.«فیلیپ بودکین» دانشجوی سابق روانشناسی، کسی که از دانشگاهش اخراج شد، بازی را اختراع کرده است، بودکین اعلام کرد که هدف او این بود که برای «پاک کردن» جامعه با فشار به کسانی که تلقی میشود هیچ ارزشی ندارند آنها را وادار به خودکشی کند.
چرا بازی نهنگ آبی در بین جوانان بیشتر طرفدار دارد؟
نحوه طراحی بازی شیطانی نهنگ آبی و شیوه تاثیرگذاری آن بر روی روح و روان طوری است که کاربر را به چالش میکشاند! به همین دلیل نوجوانان، که همیشه دوست دارند تواناییهای خود را به دیگر نشان داده و از گفتن کلمه نه واهمه دارند، بیشتر جذب آن میشوند، گویی گفتن کلمه بله به فرمانهای بازی، آنها را بزرگ و نیرومند جلوه میدهد. کنجکاوتر بودن نوجوانان، دلیل دیگر جذب آنها به این بازی است.
نامگذاری این بازی بر اساس اصطلاح نهنگ آبی بوده و از پدیده به ساحل نشستن نهنگها میآید که نشانی از خودکشی است. به عقیده برخی محققان، این نوع از نهنگها برای خودکشی خودشان را به ساحل میکشانند.
کاربر باید به طور مرتب بازی نهنگ آبی را اجرا کرده و اغلب یک تصویر از خود ارسال کند تا مجوز راهیابی به مرحله بعد را به دست بیاورد. در نخستین مرحله از او خواسته میشود یک نهنگ آبی را بر روی دستش ترسیم کند. تصویر ارایه شده، نشاندهنده دست یکی از کاربرانی است که نتوانسته به چالش بازی نهنگ آبی کلمه نه بگوید.
در این بازی طی مراحل، رفته رفته اطلاعاتی از کاربر کسب شده و بعدها، به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای وی بازگو میشوند. به همین دلیل فرد نوجوان تصور میکند مدیران بازی واقعا قادر به مشاهده وی از نزدیک و کنترل اعمال او هستند. پس او از یک مرحله به بعد، احساس میکند کنترل بازی از دستش خارج شده و مجبور به ادامه آن است، چرا که ممکن است با توقف بازی تهدید شود!
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بیشتر بخوانید:
چالش مومو چیست؟ آیا نهنگ آبی دیگری در راه است ؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
خانواده ها در مقابل بازی مرگبار نهنگ آبی چه کنند؟
خواهش می کنم نصب نکنید
@alaska_novin1
در صورتیکه دوست داشتید به بازی نهنگ آبی و شماره چالش مومو رو داشته باشید به این آیدی در تلگرام پیام بدید
موفق باشید
اخه کی از روسیه پامیشه بیاد بلوچستان بلوچو بکشه
گوش ندادم وهیچ چیز خطرناکی ندارد