به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت : آمریکا بیش از 20 سال است پیمان منع فراگیر آزمایش هسته ای را امضا کرده اما عضو آن نیست ، پیمانی که سال 1996 هرگونه انفجار هسته ای با هر هدفی را ممنوع کرد. با بازگشت دوباره تسلیحات هسته ای به کانون توجه بین المللی ، حامیان منع تکثیر هسته ای از سنای آمریکا درخواست کرده اند این پیمان را تصویب کند.
شش کشور از 9 کشور دارای تسلیحات هسته ای ، پیمان منع فراگیر آزمایش هسته ای را تصویب نکرده اند. چین ، هند ، کره شمالی ، پاکستان ، آمریکا و اسرائیل این پیمان را امضا کرده اما تصویب نکرده اند.
فرانسه ، روسیه و انگلیس تنها کشورهای دارای تسلیحات هسته ای به شمار می روند که پیمان منع فراگیر آزمایش هسته ای را هم امضا و هم تصویب کرده اند اما این پیمان زمانی می تواند وارد مرحله اجرا شود که هر 44 به اضافه دو کشور که از تسلیحات هسته ای برخوردارند یا در تلاش برای دستیابی به برق هسته ای هستند ، آن را تصویب کنند.
علاوه بر شش کشور دارای تسلیحات هسته ای که پیمان منع فراگیر آزمایش هسته ای را تصویب نکرده اند ، مصر و ایران نیز دو کشوری به شمار می روند که این پیمان را هنوز تصویب نکرده اند. 36 کشور دیگر این کار را انجام داده اند.
هانس بلیکس که زمانی رئیس بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بود گفت تردید دارد آمریکا سرانجام پیمان منع فراگیر آزمایش هسته ای را تصویب کند زیرا واشنگتن قصد دارد آزادی اقدام را برای آمریکا حفظ کند. او سنای آمریکا را تحت فشار قرار داد تا این پیمان را تصویب کند. بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق آمریکا پیمان منع فراگیر آزمایش هسته ای را در دهه 1990 امضا کرده بود.
گرگ ملو Greg Mello مدیر اجرایی گروه مطالعاتی لس آلاموس Los Alamos که یک سازمان حامی خلع سلاح هسته ای است گفت تصویب پیمان منع فراگیر آزمایش هسته ای در آمریکا کار آسانی نیست چرا که تصویب آن در سنای آمریکا نیازمند دو سوم آراء است.
وی همچنین به پیمان جدید کاهش تسلیحات راهبردی موسوم به « استارت جدید» اشاره کرد که روسیه و آمریکا سال 2010 آن را امضا کردند. هدف از این پیمان محدود کردن موشک های هسته ای ، بمب افکن ها و موشک اندازها بوده اما اجرای آن همواره با مشکلاتی همراه بوده است.