جمهوری اسلامی در سالهای اخیر در مبارزه با بیماری هاری یکی از کشورهای موفق دنیا بود
به گزارش اخبار استانهای خبرگزاری صداوسیما، دکتر حمیدرضا بیگلری امروز در آیین اختتامیه کارگاه بین المللی پایش و کنترل هاری که به مدت 12 روز در آمل برگزار شد، افزود: سازمان بهداشت جهانی پیش از این از تلاش های ایران برای مقابله با بیماری هاری و کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشورمان تشکر کرده بود و بر همین اساس پاستور ایران آمادگی دارد در راستای تفاهم نامه و قراردادهای متفاوتی که در حال آماده شدن هست، در زمینه های مختلف همکاری خود را با سازمان جهانی بهداشت و پاستور فرانسه گسترش دهد.
وی گفت : همکاری بین بخشی پاستور ایران با انیستیتو پاستور فرانسه، بوتان، کامبوج و تایلند که از کشورهای پیشرو در مبارزه با هاری در دنیا هستند، تقویت خواهد شد.
رییس انیستیتو پاستور ایران افزود : جمهوری اسلامی در سالهای اخیر در مبارزه با بیماری هاری یکی از کشورهای موفق دنیا بود و ایران برای انتقال این موفقیت ها به کشورهای منطقه آمادگی کامل دارد.
دکتر بیگلری، برگزاری کارگاه بین المللی هاری با حضور 18 نفر از محققان و متخصصان هاری از 13 کشور دنیا و 21 نفر از مسئولان و استادان سازمان جهانی بهداشت به مدت 12 روز در آمل را در راستای این موفقیت ها دانست و افزود : خوشبختانه شرکت کنندگان در این کارگاه هم از برگزاری کارگاه های تئوری و عملی نیز رضایت کامل داشتند.
رییس پژوهشکده انستیتو پاستور شمال کشور هم در این آیین گفت : آن چیزی که در این پنج سال در پژوهشکده انستیتو پاستور شمال کشور در آمل تمرین شد، با هماهنگی بین بخشی با موفقیت اجرا شد.
دکتر آسوری افرود: خوشحال هستیم در طول این 12 روز در خدمت مهمانان داخلی و خارجی بودیم و امیدواریم موفقیت های بیشتری را برای ریشه کنی هاری در ایران و منطقه داشته باشیم.
دبیر علمی کارگاه بین المللی پایش و کنترل هاری در این مراسم گفت: شرکت کنندگان این کارگاه در این مدت با نحوه تعیین سطح وضعیت کنترل هاری و تکنیک های پیشرفته آشنا شدند و نیز نحوه مدیریت هاری به فراگیران در قالب کارهای علمی و تجربی اجرا شد.
دکتر علیرضا غلامی افزود : فراگیران در این کارگاه بین المللی، با نظام بهداشتی ایران و با نحوه درمان و گزارش دهی آشنا شدند و همزمان نیز در هفت روستا که برای انجام عملیات واکسیناسیون سگها انتخاب شدند در قالب ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد در رابطه با این موضوع به صورت خانه به خانه انجام شد.
وی گفت : فراگیران به ارائه و ارزیابی کارشان پرداختند و در این کارگاه 21 مدرس داشتیم که 2 مدرس داخلی و مابقی مدرس بین المللی بودند که هشت مدرس به صورت ویدئوکنفرانس در کنفرانس بین المللی پایش و کنترل هاری شرکت داشتند.
به گزارش خبرنگار ما ، کارگاه بین المللی پایش و کنترل بیماری هاری با حضور محققان و فراگیران 13 کشور و استادان و نمایندگان سازمان جهانی بهداشت از کشورهای اسپانیا ، فرانسه ، آفریقای جنوبی ، یونان، بنگلادش ، عراق ، لیبی ، مراکش ، پاکستان ، بوتان، تونس ، هند و ایران در این آزمون و کارگاه بین المللی به صورت حضوری و غیرحضوری از روز 16 مهرماه در آمل شروع و 27 مهرماه به پایان رسید.
این کارگاه بین المللی به صورت مشترک بین انیستیتو پاستور ایران و فرانسه و با همکاری سازمان بهداشت جهانی ، سازمان جهانی حیوانات ، سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد (فائو) ، شبکه انیستیتو پاستورهای دنیا ، کنسرسیوم بین المللی مبارزه با بیماری عفونی و دانشگاه لوزان فرانسه برگزار شد.