تحلیلگر سیاسی لبنانی گفت: حضور ایران در سوریه تاکنون برای مقابله با تروریسم بود ولی اکنون مقابله مشترک با رژیم صهیونیستی نیز در دستور کار مشترک دو کشور قرار گرفته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ تحلیلگر سیاسی لبنانی گفت: حضور ایران در سوریه تاکنون برای مقابله با تروریسم بود ولی اکنون مقابله مشترک با رژیم صهیونیستی نیز در دستور کار مشترک دو کشور قرار گرفته است.
انیس نقاش مدیر شبکه تحقیقات و مطالعات راهبردی «امان» در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین درباره اهداف سفر سرلشکر محمد باقری به دمشق گفت: «حضور ایران در سوریه تاکنون برای مبارزه با تروریسم بوده است. ابتدا مستشاران نظامی ایرانی به سوریه رفتند سپس نیروهای رزمی داوطلب برای حمایت از ارتش سوریه روانه این کشور شدند که به عنوان هم پیمانان معرفی شدند. اکنون برخی طرف ها معتقدند با نزدیک شدن زمان پایان نبردها در سوریه، همکاری نظامی بین سوریه و ایران محدود و کمرنگ خواهد شد. ولی برعکس این درست است. اکنون فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح ایران به دمشق رفته است تا بگوید ما برای هماهنگی بیشتر در زمینه مقابله با تروریسم و رژیم صهیونیستی به سوریه آمده ایم. ما می دانیم هر آنچه در این منطقه روی داد برای حمایت از اسرائیل بود و اکنون با نزدیک شدن پایان کار گروه هایی که نبرد نهایی با رژیم صهیونیستی را به تاخیر انداختند، زمان این نبرد نزدیک شده است. این روند شبیه جنگ لبنان است که ابتدا جنگ داخلی بود سپس اسرائیل وقتی متوجه شد این جنگ نتوانسته است مقاومت فلسطین را در لبنان از بین ببرد ارتش خود را روانه بیروت کرد. اما این بار معادله و توازن بسیار متفاوت از آن زمان و به نفع محور مقاومت است. پیام روشن محور مقاومت این است که ما هماهنگی و حضور نظامی بیشتری خواهیم داشت و توافقنامه های بیشتری برای مقابله با تروریسم و دشمن اصلی یعنی رژیم صهیونیستی به دست خواهد آمد».
انیس نقاش درباره تلاش های رژیم صهیونیستی برای ایجاد شکاف در محور ایران-روسیه-سوریه گفت: «نتانیاهو در نخستین سفر خود به مسکو پس از حضور نظامی روسیه در سوریه، خواستار روشن شدن موضع روسیه شد. پاسخ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه این بود که به سوریه رفته ایم تا از آن در برابر تروریسم دفاع کنیم و به دنبال درگیری با اسرائیل یا مداخله در مناقشه سوری-اسرائیلی نیستیم. پوتین گفت روسیه قصد مقابله با نیروی هوایی اسرائیل را ندارد و آن را مسئله ای مربوط به سوریه و اسرائیل می داند. نتانیاهو تا حدی اطمینان خاطر پیدا کرد و به حملات هوایی که گاهی مواضع ارتش سوریه را هدف قرار می داد ادامه داد. سوریه در آن زمان می دانست که روسیه به دنبال دفاع از سوریه در برابر اسرائیل نیست و این مسئله بخشی از توافقنامه نظامی دو کشور نبوده است. اما درباره ایران مسئله به شکل دیگری است و دفاع از سوریه در برابر تروریسم و در برابر رژیم صهیونیستی در توافقنامه های ایران و سوریه وجود دارد. پس از آن، حملات مکرر اسرائیل به سوریه از آسمان لبنان صورت گرفت و لبنان کاری جز ارسال نامه اعتراض آمیز به سازمان ملل انجام نداد و حتی تهدید به پاسخگویی به علت حمله از آسمان این کشور به سوریه هم نکرد. اکنون سوریه استدلال می کند وقتی اسرائیل از آسمان لبنان به سوریه حمله می کند پس سوریه حق دارد هواپیماهای اسرائیلی را در آسمان لبنان هدف قرار دهد. سوریه این اقدام را در زمان سفر وزیر دفاع روسیه به اسرائیل انجام داد و حاوی این پیام بود که هیچ خط قرمزی از طرف روسیه برای سوریه در خصوص پاسخ دادن به حملات اسرائیل وجود ندارد. از نظر تاکتیکی، رادارهای روسی و رادارهای سوری اکنون در سوریه به یکدیگر متصل هستند و اطلاعات مشترکی ارائه می دهند ولی تصمیم گیری مشترک بین آنها وجود ندارد. مهم تر این که سوریه به سوی هواپیماهایی شلیک کرد که قصد حمله به سوریه نداشتند و سرگرم پروازی عادی بودند... در سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به سوریه نیز به طور علنی اعلام شد ما از سوریه در برابر تروریسم و تجاوزات اسرائیل دفاع می کنیم و همکاری بین خود را گسترش خواهیم داد».
انیس نقاش درباره ماجرای همه پرسی در منطقه کردستان عراق نیز گفت: «ماجرای کردستان می توانست کل منطقه را دچار انفجار کند ولی با خردمندی و قدرت ایران و همکاری عراق، کرکوک باز پس گرفته شد و اکنون مسعود بارزانی دچار بحران است نه طرف مقابل. مقامات کرد جدیدی مسئولیت را برعهده خواهند گرفت و در تعامل با منطقه کردستان جدی تر خواهند بود».