ارزیابان اعزامی یونسکو بررسی میدانی پرونده ثبت جهانی جنگلهای ارسباران در استان آذربایجان شرقی را آغاز کردند.
مرتضی آبدار افزود: دکتر استرهام لندن برگو، متخصص گیاه شناسی و دکتر فیصل ابوعزالدین، متخصص مناطق حفاظت شده در نخستین روز از بازدید میدانی خود در منطقه، از پارکهای ملی شاه حیدر و آنزا بازدید کردند.
وی ادامه داد: این متخصصان در جریان بازدیدهای روز اول در شهرستان کلیبر، طی گفت و گو با ساکنین روستاهای محدوده، مواردی نظیر حفظ معماری، پارامترهای فرهنگ، زندگی اصیل روستایی و اهمیت آن در ثبت جهانی را اشاره کردند.
آبدار اضافه کرد: علاوه بر بازدید های صورت گرفته، ارزیابان یونسکو با حضور معاون میراث فرهنگی کشور و مشاوران طرح پرونده ثبت جهانی ارسباران به منظور بررسی ویژگیهای منحصر به فرد منطقه حفاظت شده ارسباران، دلایل جمهوری اسلامی ایران برای ثبت جهانی این اثر و اقدامات انجام شده، نشستی تخصصی برگزار کردند.
همچنین ارزیابان سازمان یونسکو به همراه معاون میراث فرهنگی کشور در حاشیه این نشست از اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کلیبر بازدید کردند.جنگلهای ارسباران با احتساب عرصه و حریم ها بیش از 160 هزار هکتار وسعت دارد و در شمال استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است و صرف نظر از جاذبههای شکارگاهی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دلیل وجود گونههای گیاهی و جانوری کمیاب، چشماندازهای بکر و وسیع و شکنندگی و آسیبپذیری بالای خود در سال ۱۳۵۲ شمسی ابتدا به عنوان منطقه ممنوعه و سپس منطقه حفاظت شده تحت حفاظت و نظارت اعلام شد.
جنگلهای ارسباران با داشتن کمتر از 5 صدم مساحت کشور بیش از 13 درصد پوشش گیاهی ایران را در خود جای داده است و 29 درصد از پستانداران 44 درصد پرندگان 32 درصد از دوزیستان 9 درصد آبزیان و 20 درصد خزندگان ایران در این منطقه زندگی می کنند.
منطقه حفاظت شده ارسباران در مردادماه 93 به شماره 204 در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شده است.