دبیر علمی سی و چهارمین همایش سالانه انجمن روانپزشکان ایران گفت: خشم عارضهای رفتاری و بیولوژیک است که کنترل آن نیازمند بالا بردن سواد اجتماعی و فرهنگی افراد است.
آرش میراب زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه سی و چهارمین همایش سالانه انجام روانپزشکان ایران افزود: خشم، اختلال خلقی با ریشه بیولوژیک است، زیرا تغییرات واسطههای شیمیایی میتواند فرد را در فضایی خشونت آمیز قرار دهد که رفتار وی را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی گفت: یکی از عوامل مهم در بروز خشم ناکافی است، فردی که در یک شهر زندگی میکند که تابع یک سری ابزار و رفتارهای خاص است باید خود را به لحاظ رفتاری برای زندگی شهری مهیا کند و سواد خود را بالا ببرد در غیر این صورت مشکلاتی همچون ترافیک، آلودگی هوا میتواند او را در شرایطی قرار دهد که خشمگین شود.
این روانپزشک با بیان اینکه در بسیاری موارد افراد خشم را میآموزند ادامه داد: افراد زیادی بر این باورند که اگر از طریق خشم در جامعه ظاهر نشوند نمیتوانند حق خود را دریافت کنند.
میراب زاده گفت: خشم عارضهای رفتاری متشکل از تغییرات رفتار و جسم است و در بیشتر موارد فرد خشمگین مهارت کنترل خشم را بلد نیست.
وی با بیان اینکه در حوزه درمان خشم پیشگیری و آموزش اولیه بسیار مؤثر است افزود: آموزش از طریق رسانهها و مراکز آموزشی میتواند سواد رفتاری جامعه را افزایش دهد و بسیاری از حوادث و اتفاقاتی که روزانه به علت خشم و پرخاشگری در جامعه رخ میدهد از این طریق قابل کنترل و مهار است.