مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه سلامت روان، گفت: زنان بیش از مردان دچار اضطراب و افسردگی هستند به گونهای که این مشکلات در بیش از ۱۰ درصد زنان علائم بارز دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، احمد علی نوربالا در سی و چهارمین همایش سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران، افزود: افسردگی در تمام جوامع رو به افزایش است و باید فضای تفاهم و آرامش در کشورها افزایش یابد تا از طریق آن هیجانات ناشی از غم و خشم کاهش یابد.
وی گفت: بر اساس تحقیقاتی که بین ۳۶ هزار نفر افراد بالای ۱۵ سال در کشور انجام شده است مشخص شد که ۲۳ و ۴ دهم درصد افراد به اختلال روانی دچار هستند.
نوربالا در خصوص نقش سواد در بروز اختلالات روانی افزود: شیوع اختلالات روانی در بین افرادی که سواد کمتری دارند، بالاتر است و در واقع سلامت روان با میزان سواد افراد ارتباط مستقیم دارد به گونهای که بیشترین شیوع اختلالات روانی در افراد بیکار به میزان ۲۸ و ۲ دهم درصد است.
مشاور وزیر بهداشت در خصوص بروز اختلال روانی در افراد متأهل نیز گفت: ۲۲ و ۲ دهم درصد افراد متأهل دچار علائم اختلال روانی هستند و بهترین وضع سلامت روانی را افراد مجرد جامعه دارند که با یافتههای دیگر کشورهای جهان نیز مطابقت دارد.
وی با بیان اینکه هر چه سن بالاتر میرود، افراد اضطراب بیشتری را تجربه میکنند ادامه داد: در ۱۵ سال اخیر شیوع اضطراب در میان افراد جامعه افزایش داشته است، اما علائم افسردگی بر خلاف تصور مردم نسبت به ۱۵ سال گذشته کم شده است.