سفیر ایران در عراق با تاکید بر اینکه قصد داریم اربعین را در سالهای آینده به صورت مردمی برگزار کنیم گفت: زائران ایرانی اجازه ورود بدون روادید را به عراق ندارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، ایرج مسجدی در همایش دست اندرکاران مراسم اربعین که در وزارت کشور برگزار شد، افزود: نگاه عراقیها به اربعین متفاوت است، مردم عراق از شهرهای دور و نزدیک در ایام منتهی به اربعین پیاده و سواره خود را به کربلا میرسانند و زمانی که به کربلا رسیدند با سلامی به حضرت سیدالشهدا (ع) و چند ساعت استراحت و یا یک شب اقامت به شهر و منزل خود باز میگردند.
سفیر ایران در عراق تصریح کرد: از رسانههای عراق، مسولین و مردم آن همگی در این اربعین حضور دارند و مردم به معنای واقعی کلمه خودشان راه میافتند و موکبهایی را راه میاندازند و فردای اربعین دیگر همه چیز تمام شده است.
وی افزود: دولت عراق در این برهه چه کار میکند، تنها کاری که دیدم انجام میدهند ایجاد امنیت و برقراری نظم است که منحصرا در اختیار دولت است.
سفیر ایران در عراق گفت:، اما در ایران زائران تفاوتهایی دارند، از کشوری به کشور دیگر میروند، با زبان، فرهنگ و آداب اربعین از نگاه آنها آشنایی ندارد و البته کم کم این مساله در حال پیشرفت است و نیاز به گذشت زمان دارد.
مسجدی اظهار کرد: زائر ما از مرز که رد شد دنبال ماشین است که سوار شود و انتظار دارد که ستاد اربعین ماشینها را فراهم کرده باشد، نقل و انتقال خود را از ما میخواهد به نوعی شب هم جای استراحت، تغذیه، دارو و دیگر مسائل را انتظار دارد.
وی ادامه داد: بحث فرهنگ مهمان نوازی عراقیها مخصوص دوران اربعین نیست در کل فرهنگ آنها اینگونه است و طبعا بهتر میشود اگر مهمان آنها زائر اباعبدالله باشد.
وی افزود: دولت عراق در این برهه چه کار میکند، تنها کاری که دیدم انجام میدهند ایجاد امنیت و برقراری نظم است که منحصرا در اختیار دولت است.
سفیر ایران در عراق گفت:، اما در ایران زائران تفاوتهایی دارند، از کشوری به کشور دیگر میروند، با زبان، فرهنگ و آداب اربعین از نگاه آنها آشنایی ندارد و البته کم کم این مساله در حال پیشرفت است و نیاز به گذشت زمان دارد.
وی ادامه داد: بحث فرهنگ مهمان نوازی عراقیها مخصوص دوران اربعین نیست در کل فرهنگ آنها اینگونه است و طبعا بهتر میشود اگر مهمان آنها زائر اباعبدالله باشد.
سفیر ایران در عراق اضافه کرد: در مراسم اربعین دولت عراق تنها تضمین کننده امنیت و انتظامات است و برای زائرانش برنامهریزی خاصی ندارد برقراری امنیت زائران هم وظیفهای است که بر عهده این دولت است، زیرا نیروهای امنیتی و پلیس تحت امر حاکمیت و دولت عراق هستند نه مردم.
وی ادامه داد: شرایط زائر ایرانی با زائر عراقی در مکانیزم متفاوت است، زائر ایرانی با فرهنگ، زبان و آداب اربعین آشنایی ندارد البته مردم ما به تدریج این موضوع را درک میکنند و میشناسند، اما این امر نیاز به گذشت زمان و آشنایی بیشتر زائران دارد.
مسجدی گفت: زمانی که زائر ایرانی از مرز کشورمان خارج میشود به دنبال خدمات رفاهی است که ستاد اربعین برای او در نظر گرفته در حالی که زائر عراقی چندان این مسائل را دنبال نمیکند، زیرا پس از انجام زیارت به انجام امور روزمره خود میپردازد.
وی با تاکید بر اینکه قصد داریم اربعین را در سالهای آینده به صورت مردمی برگزار کنیم، افزود: این موضوع به عنوان راهبرد و تدبیر مورد توجه قرار دارد در عین حال دیدگاه مقام معظم رهبری هم بر همین مبناست، مردمی کردن اربعین یعنی زائر کوله و تغذیه خود را تهیه میکند و به عتبات مشرف میشود در معنایی دیگر مردمی کردن اربعین به این معناست که بودجه برگزاری مراسم توسط مردم تأمین میشود و نه شهرداری تهران یا استانداری.
مسجدی با اشاره به وظایف ستاد اربعین خاطرنشان کرد: یکی از وظایف مهم ستاد اربعین سیاست گذاری در اجراست به این معنا که این ستاد باید دیدگاهها و نظرات مختلف را جمع آوری و سپس اقدام به سیاست گذاری کند.
سفیر ایران در عراق تصریح کرد: زائران ایرانی که در مراسم اربعین شرکت میکنند فرصت شناس هستند و در واقع زائر ما حرفهای و بسیجیاند، زیرا قصد دارد به بهانه مراسم اربعین به سایر شهرهای زیارتی عراق همچون کاظمین و سامرا سفر کند، سال گذشته بر همین مبنا یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر ایرانی به سامرا سفر کرد در حالی که هیچ زائر عراقی در اربعین سال گذشته به سامرا یا کاظمین سفر نکرد.
وی ادامه داد: زائران ایرانی برای سفر به کاظمین و کربلا به مسائل امنیتی توجه نمیکنند، زیرا فقط زیارت برای آنها حائز اهمیت است، بنابراین اگر زائران اربعین بخواهند سالانه به کاظمین یا سامرا هم مشرف شوند ما باید زیرساختهای این سفر را برای آنها فراهم کنیم.
سفیر ایران در عراق افزود: باید مردم را تشویق کرد تا در طول مسیر منتهی به کربلا موکب برپا کنند و از سرمایهگذاران بخواهیم در چنین مسیرهایی سرمایه گذاری کنند تا برای عامه خدمات مناسبی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: باید در بحث حاکمیت سرمایه گذاری صورت بگیرد به این معنا که نسبت به ساخت اتوبان، رستوران، برپایی موکب، ایجاد سیستمهای بهداشتی و... از مهران با مراکز زیارتی اقدام کنیم، زیرا در صورت سرمایه گذاری و عمرانی مسیرهای منتهی به کربلا طرف عراقی هم از این طرح استقبال میکند.
مسجدی گفت: قانون کشور عراق باید مورد احترام قرار بگیرد و اگر کسی این قوانین را محدود کند پذیرفته نیست، هرچند با کشور عراق در مسائل مختلف از قبیل: مباحث بانکی، مرزی، گمرک و... مشکلاتی داریم، اما در تلاشیم یکی پس از دیگری چالشها را برطرف کنیم.
سفیر ایران در عراق در عین حال تأکید کرد: زائران ما اجازه ندارند بدون روادید وارد عراق شوند، زیارت امام حسین (ع) همراه با تخلف خلاف قانون و شرع است و پذیرفته نیست.
وی اظهار کرد: از نیروی انتظامی و مسئولان مربوط درخواست میکنیم از ورود زائران متخلف، غیرمجاز و کسانی که مواد مخدر به همراه دارند به خاک عراق جلوگیری کنند، زیرا آنها توسط دولت عراق بازداشت میشوند و کنسولگریهای ما باید اقدامات زیادی برای آزادی آنها انجام دهند.
مسجدی افزود: ما باید نقش پشتیبانی داشته باشیم البته محوریت این پشتیبانی با کشور عراق است و این کشور باید برای برنامه زائران ایرانی از جمله حمل و نقل برنامه ریزی کند.