معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: عادات غذایی نامناسب علت بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و دیابت است که با تغذیه مناسب میتوان از ۳۰ درصد سرطانها پیشگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ علیرضا رئیسی در همایش ملی روز جهانی غذا با بیان اینکه بحث امنیت غذایی در جامعه بین المللی نا آشنا و جدید نیست، افزود: بحث امنیت غذایی نخستین اولویت سیاست گذاران در تمام کشورها است.
وی ادامه داد: در جامعه امروز، مهمتر از امنیت غذا، امنیت تغذیه مدنظر است، چراکه تنها سیر شدن فرد کافی نیست، بلکه کیفیت غذا هم مهم است.
رئیسی گفت: در امنیت غذایی دسترسی، اقتصاد و تأمین غذا مطرح است، اما در بحث امنیت تغذیه، پیشگیری از بسیاری از بیماریها مطرح میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: عوامل برهم زننده امنیت جامعه مسائلی مانند جنگ، سیل و تحریمها هستند که سیاستگذاران جامعه را وامی دارد، نسبت به امنیت غذایی حساس شوند.
وی با بیان اینکه در دنیا بیش از ۷۰ درصد مرگ و میرها به علت بیماریهای غیرواگیر است، افزود: بسیاری از بیماریها با روش تغذیهای مناسب قابل پیشگیری است.
رئیسی گفت: ۲۹ درصد زنان و ۱۵ درصد مردان چاق هستند، در واقع ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال با افزایش وزن روبرو هستند.
وی با بیان این که مصرف سرانه نمک در ایران ۲ تا ۳ برابر مصرف دنیا است، افزود: با توجه به اینکه مردم به سمت مصرف غذاهای آماده میروند، باید در تولیدات خود مصرف نمک و قند را کاهش دهیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تأکید براینکه با تغذیه مناسب جلوی ۳۰ درصد سرطانها گرفته میشود، گفت: عادات غذایی نامناسب دلیل بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و دیابت است.
رئیسی افزود: حضور کارشناسان تغذیه در حوزه بهداشتی سبب اصلاح الگوی تغذیه میشود و روند افزایش بیماریها کاهش پیدا کند.
وی همچنین به مطالعهای که در سال ۲۰۱۵ درباره سوء تغذیه کودکان انجام شده است، اشاره کرد و گفت: ایران تا ۷۵ درصد در اصلاح سوء تغذیه کودکان موفق عمل کرده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در ۱۰ سال گذشته روند کم خونی کاهش چشمگیر داشته است و برای دختران دبیرستانی آهن یاری ادامه دارد.