معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: بوم گردی، تولید محصولات سالم و توسعه مشاغل سبز از مهمترین برنامه های توسعه پایدار در بخش اشتغال زنان روستایی و عشایری است.
وی حفاظت از منابع آب، اجرای طرحهای احیای قناتها ، بازیابی آب باران و پسابهای روستایی را از دیگر موارد در بخش نقش آفرینی زنان دانست و افزود: امروز شاهدیم در برخی از روستاها زنان با استفاده از انرژی خورشیدی ، برق تولید می کنند و برق را می فروشند باید با همراهی و همکاری زنان روستایی مدیریت مصرف انرژی را توسعه دهیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: زنان روستایی از اجرای طرح های زیست محیطی و تولید محصولات سالم کشاورزی به منظور کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی استقبال می کنند و می توانند در این زمینه پرچمدار باشند.
ابتکار افزود: باتوجه به اینکه جمعیت زنان تحصیلکرده و شاغل روستایی بیش از مردان است باید از توانمندی های این زنان برای حفظ روستاها و ایجاد مهاجرت معکوس استفاده کنیم.
وی گفت: برای حفظ انسجام اجتماعی و فرهنگی توسعه بوم گردی یا گردشگری روستایی به عنوان اشتغال جایگزین از مهمترین برنامه های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین برتوسعه امکانات آی تی و آی سی تی در مناطق روستایی تاکید کرد و افزود: فناوری های ارتباطی ابزار نوینی برای زنان روستایی است تا بتوانند محصولات خود را به بازارهای داخلی و جهانی عرضه و سازو کار مناسبی برای چرخه تولید تا فروش صادرات طراحی کنند.
ابتکار آمادگی خود را برای همکاری با وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه فناوری های اینترنتی و ارتباطی اعلام کرد .
وی همچنین از نهایی شدن آیین نامه اجرایی اختصاصی یک میلیارد و 500 میلیون دلار اعتبار توسعه روستایی در دولت خبر داد و گفت: این آیین نامه امروز نهایی می شود و امیدواریم سهم زنان روستایی در این اعتبارات فراموش نشود.