مدیر عامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی گفت: لازم است از همه ظرفیت های منابع مالی دنیا در صنعت برق استفاده کنیم.
محسن طرز طلب در مصاحبه اختصاصی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه به هر سمت نگاه می کنیم کارهای گسترده ای باید انجام دهیم افزود: در حال حاضر از همه ظرفیت منابع مالی دنیا در حوزه فاینانس، سرمایه گذاری و مشارکت با خارجی ها استفاده می کنیم اما همه ملاحضاتی را که باید در زمینه ساخت داخل و انتقال فناوری جدید و اشتغال مد نظر باشد، در نظر داریم.
وی در باره قراردادهایی که در طول یک سال اخیر با خارجی ها در زمینه ساخت نیروگاه بسته شد نیز گفت: قراردادهایی با خارجی ها مطرح است اما صددرصد عملیاتی نشده است تنها قراردادی که عملیاتی شده و ما منتظر هستیم که منابع مالی آن از ابتدای سال 2018 به طرح تزریق شود قرارداد با روسیه است که تمام ساز و کار و موافقتنامه آن مبادله شد و کار در کارگاه نیز شروع شده است.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی افزود: نیروگاهی در سیریک به ظرفیت 1400 مگاوات با منابع دولت روسیه ساخته خواهد شد.
طرز طلب اضافه کرد: دولت روسیه منابع مالی آن را از ابتدای 2018 قرار است به این طرح اختصاص دهد.
وی گفت: تاکنون هیچ کدام از طرح های فاینانس یا سرمایه گذاری خارجی در زمینه ساخت نیروگاه عملی نشده است و این به دلیل مشکلات ذاتی اینگونه طرح ها است که زمان زیادی چه در ایران و یا هر کجای دیگر لازم دارد.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی همچنین درباره ساخت نیروگاهی در شهر ری به دست کارشناسان ژاپنی افزود: راندمان نیروگاه ری که نیروگاه قدیمی است بسیار پایین است و این نیروگاه در جنوب شهر قرار دارد که قرار است نیروگاه قدیمی جمع آوری و در کنار آن نیروگاه جدیدی با راندمان 62 درصد ازجانب ژاپنی ها ساخته شود.
طرز طلب گفت: بر اساس برنامه ریزی اگر ژاپنی ها توانستند خط اعتباری جدید را برای ایران فراهم کنند و درباره قیمت ساخت به نتیجه رسیدیم ژاپنی ها می توانند ساخت این نیروگاه را آغاز کنند.
وی افزود: ژاپنی ها تا آذر فرصت دارند، در غیر این صورت این طرح به یکی از قراردادهای پنج هزار مگاواتی دولت با مپنا اختصاص خواهد یافت به عبارت دیگر مپنا که قرار است پنج هزار مگاوات نیروگاه طی قرار دادی با دولت احداث کند هزار مگاوات آن را در شهر ری خواهد ساخت.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به اینکه نیروگاه جدید ری در کنار همان مکان قدیمی به ظرفیت هزار مگاوات ساخته خواهد شد گفت: این نیروگاه به هر حال ساخته می شود یا ژاپنی ها آن را می سازند یا با استفاده از ظرفیت داخلی مپنا با نصب توربین های کلاس F آن را می سازد.
طرز طلب افزود: در صورتی که نیروگاه ری را ژاپنی ها بسازند راندمان 62 درصد خواهد بود که این رقم بالا تر از کلاس F است و در حد کلاس h است.
وی گفت: مجبوریم سالانه سه میلیارد دلار سرمایه برای طرح های جدیدی که در حال ساخت است اختصاص دهیم که این رقم جدا از هزینه های بهره برداری و نگهداری تاسیسات موجود است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی افزود: هزینه نگهداری و بهره برداری از تاسیسات سالانه بالغ بر هزار و 500 میلیارد دلار است که سرجمع 13 تا 14 هزار میلیارد تومان باید برای سرپا نگه داشتن صنعت برق هزینه شود.
طرز طلب گفت: با توجه به رشد مصرف برق در سال باید ظرفیت نیروگاهی سالانه افزایش یابد و از طرف دیگر عمر متوسط نیروگاه های کشور بالاست.
وی اضافه کرد: متوسط عمر نیروگاه های کشور بیش از 25 سال است و حتی نیروگاه هایی با عمر بیش از 40 سال در مدار قرار دارد که این نیروگاه ها فرسوده شدند و باید از مدار خارج شوند.
برق منطقه ای تهران بیش از پنج هزار مگاوات ظرفیت جدید نیاز دارد
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی گفت: در برق منطقه ای تهران پیشبینی کردیم در پنج سال آینده با رشد مصرف فعلی پنج هزار و 535 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی ایجاد کنیم.
وی افزود: ایجاد این میزان ظرفیت نیروگاه کار مشکلی است اما با توجه به رشد مصرف بالای برق در محدوده برق منطقه ای تهران ایجاد چنین ظرفیتی لازم است.
وی گفت: نیروگاه ری که ظرفیت اسمی آن هزار مگاوات است اما ظرفیت عملی تولید برق آن به بیش از 550 مگاوات نمی رسد، بر این اساس در شرق و غرب استان تهران قرار است نیروگاه هایی احداث کنیم.
مدیر عامل مادر تخصصی برق حرارتی با تاکید بر اینکه در شرایط خطرناکی از نظر رشد مصرف برق قرار داریم افزود: دولت ابلاغ کرده نیروگاه های جدیدی را در استان های تهران، مازنداران و سیستان و بلوچستان به دلیل رشد مصرف بالا احداث کنیم.
طرز طلب گفت: در استان سیستان و بلوچستان تا سه هفته دیگر عملیات یک طرح نیروگاهی از طریق شرکت مپنا آغاز می شود و به دنبال ساخت نیروگاهی نیز در شهر زابل به شرط تامین گاز هستیم.
وی افزود: در دستور کار شرکت مادر تخصصی برق حرارتی فارغ از برنامه اقتصاد مقاومتی ساخت نیروگاه هایی به دلیل رشد مصرف بالای برق در کشور قرار دارد.