دبیر کارگروه اشتغال استان از جذب ۵۰۶میلیارد تومان سرمایه برای ایجاد اشتغال خبر داد.
دبیر کارگروه اشتغال استان از جذب ۵۰۶میلیارد تومان سرمایه برای ایجاد اشتغال خبر داد.
کاویانی در هفتمین جلسه کارگروه اشتغال استان، با اشاره به طرح های در حال اجرا در زمینه اشتغال زایی گفت: گردشگری، فناوری اطلاعات، صنعت فرش، سوهان، سوغات، صنایع تبدیلی، پا پوش، منسوجات، صنعت ساختمان، خدمات حمل و نقل عمومی، صنایع چوب، تولید لوازم خانگی و قطعه سازی، صنایع غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی رسته های اولویت دار برای سرمایه گذاری در قم هستند.
وی طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی را یکی از راهکارهای اشتغال زایی دانست و گفت: در این طرح فارغ التحصیلان با مراجعه سامانه در نظر گرفته شده ثبت نام می کند، پس از تایید دستگاه اعتبار سنجی می شود و شخص برای دو ماه جذب ان دستگاه می شود، و اگر آن دستگاه پس از گذرزاندن ان زمان شخص را نیاز داشت می تواند جذب کند.
کاویانی ادامه داد: تاکنون دو هزار و ۵۴۰ نفر ثبت نام کزده اند که تنها ۵۹۴نفر آنها واجد شرایط بودند، اما فقط ۱۳قرارداد بسته شده است
دبیر کارگروه اشتغال استان سهمیه کل کشور را برای این طرح ۱۵۰هزار نفر خواند و گفت: این سهمیه برای قم هزار و ۷۵۵نفر است.
کاویانی افزود: اعتبار ۱۰۰میلیارد تومانی برای این طرح دز نظر گرفته شده است، که از نیمه دوم مهرماه اجرایی شده و استان تنها دو ماه فرصت دارد تا منابع موجود را جذب کند.
بیان این طرح در حالیست که مدیران حاضر در جلسه معرفی افراد را نیازمند سه ماه زمان دانستند اما صادقی استاندار از آنها خواست تا نظارت بیشتر و زمان بندی مناسب تری داشته باشند تا بتوان منابع را جذب کرد.
سرپرست امور روستایی و شوراهای استان قم هم گفت: متاسفانه بانک ها با درخواست وثایق سنگین جذب سرمایه در روستاها را به تاخیر می اندازند.
چهرگانی در هفتمین جلسه کارگروه اشتغال استان با اشاره به اینکه تسهیلات مناسبی در اختیار سرمایه گذاران در روستاها قرار داده می شود عنوان کرد: این تسهیلات با 3درصد سود و 15درصد یارانه در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد.
وی گفت: جذب سرمایه گذار و به طبع آن اشتغال زایی در روستاها را می توان افزایش داد اما نیازمند اعتمادسازی برای سرمایه گذاران است.
سرپرست امور روستایی و شوراهای استان قم سقف اعتبار اولیه برای ارائه تسهیلات را 20 میلیارد ذکر کرد و تصریح کرد: متاسفانه بانک ها وثیقه های سنگینی از سرمایه گذاران طلب می کنند که این مسئله مشکل ساز شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان با اشاره به اینکه ماهیانه 3میلیارد تومان از حساب دولت برای تامین مستمری مددجویان کم می شود، گفت: اگر بتوان مددجویان را با اشتغال زایی خودکفا کنیم به نفع دولت است.
وی با گلایه از بانک ها گفت: متاسفانه روال دریافت تسهیلات دربانک ها به کندی انجام می شود یه طوری که از 930 پرونده ارائه شده به بانک تنها 85نفر توانسته اند وام خود را دریافت کنند یعنی یک میلیارد و 380میلیون تومان از 24میلیارد تومان ابلاغی.
به گفته وی قم در استعداد سنجی رتبه اول را دارد اما در پرداخت در ردیف بیست و هفتم قرار دارد.
سلیقه مدیر کل بهزیستی هم در این جلسه از بانک ها گلایه داشت و گفت: از 12میلیارد و 400میلیون تومان ارائه شده به بانک ها تنها 50درصد آن را بانک ها ابلاغ کرده اند.
وی افزود: همین امسال تاکنون از 3.5میلیارد تومان تسهیلات معرفی به بانک، تنها 355میلیون آن پرداخت شده است یعنی تنها 10درصد
مدت بسیاری است که تولیدکنندگان، مدیران و مقامات عالی استان از کمی همکاری بانک ها گلایه مند هستند اما با این وجود تاکنون ترتیب اثر جدی داده نشده است.
رئیس کارگروه اشتغال استان قم گفت: اشتغال زایی در قم روال خوبی دارد اما می توان با طرح های مختلف این فرآیند را تسریع بخشید.
صادقی استاندار قم در این جلسه از مسئولان دستگاه ها خواست تا در مسیر جذب سرمایه گذار مطلع ساختارهای موجود نماند و خودشان فکری به حال جذب سرمایه و سرمایه گذار باشند.
وی روال اشتغال زایی و طرح های موجود در این زمینه را مناسب ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم بانک ها همگرایی بیشتری نسبت به این مسئله داشته باشند، چرا که تامین منابع برای هر برنامه ای با بانک هاست
رئیس کارگروه اشتغال استان قم طرح های در حال پیگیری اشتغال زا مانند تکاپو، کاج را در افزایش اشتغال موثر دانست و عنوان کرد: این طرح ها به طور بلند مدت و حداکثر پنج ساله می توانند روند کار را تسریع ببخشند.
در هفتمین کارگروه اشتغال استان مصوب شد تا طرح هایی مانند کاج، تکاپو و کارورزی فارغ التحصیلان پیگیری شود، دستگاه هایی که ظرفیت اشتغال زایی خود را مشخص نکرده اند ظرف دو هفته به اداره کار این عدد را اعلام کنند، بانک ها در ارائه تسهیلات همگرایی بیشتری با دستگاه ها داشته باشند و توجه بیشتری به اشتغال زایی روستاها شود.