عطش و سوءاستفاده دلالان در مازندران
دلالان با رنگ آوری پرتقال، بازار فروش را خدشه دار می کنند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عضو هیئت مدیره تعاونی سورتینگ داران مازندران در جلسه کارگروه تنظیم بازار قائم شهر با اشاره به اهمیت توسعه صنعت سورتینگ و بسته بندی در عرضه میوه به بازار، هرگونه اقدام غیرکارشناسی مانند برداشت زود هنگام پرتقال و رنگ آوری آن به علت نداشتن قند لازم و رنگ مناسب را به ضرر باغداران، فروشندگان و مصرف کنندگان دانست.
سعید خطی حمل و خروج مرکبات بصورت فله ای به خارج از مازندران بدون بهره گیری از صنعت سورتینگ و بسته بندی، پائین بودن کیفیت محصول، قیمت گذاری غیرکارشناسی سودجویان و کم شدن میل بازار در خرید را از مشکلات زمان برداشت و عرضه مرکبات نام برد و گفت: توجه و اعمال مدیریت صحیح و نقش نظارتی دستگاه های مسئول مانند سازمان های جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت در باره این موضوع، مهم و ضروری است.
عضو هیئت مدیره تعاونی سورتینگ داران مازندران بهترین زمان برداشت پرتقال را 15 آبان به بعد اعلام کرد و استفاده از سورتینگ و صنعت بسته بندی با رنگ آمیزی صحیح محصول مرکبات را از راهکارهای اصولی و رایج سایر کشورهای برخوردار برای حفظ سلامت و ماندگاری میوه ها برشمرد.
سعید خطی گفت: در مازندران 500 واحد سورتینگ و بسته بندی وجود دارد که بیشتر آنها به صورت سنتی و بدون مجوز فعالیت می کنند.
مازندران با دارا بودن بیش از 170 هزار هکتار باغ مرکبات، بیش از 50 درصد مرکبات کشور را تولید و به بازار مصرف عرضه می کند.