به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری شین هوا، برنامه مشترک سازمان ملل متحد درباره ایدز UNAIDS در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد بدنامی و تبعیض که اصلی ترین علت محدودیت دسترسی افراد به وسایل و خدمات پیشگیرانه، غربالگری و درمان بیماری ایدز در جهان محسوب می شود، هر ساله جان هزاران ناقل ویروس اچ آی وی را در جهان به خطر می اندازد.
گزارش جدید برنامه مشترک سازمان ملل متحد درباره ایدز که تحت عنوان " مقابله با تبعیض، بدنام سازی در رابطه با ایدز در مراکز درمانی و دیگر اماکن" تهیه شده است، توسط میشل سیدیبه مدیر اجرایی این نهاد بین المللی در مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر در ژنو ارائه شد.
این گزارش حاکی از آن است افرادی که ناقل ویروس اچ آی وی هستند و با رفتارهای تبعیض آمیز روبرو هستند از ترس بدنام شدن خود ترجیح می دهند از ثبت نام در مراکز درمانی ایدز چشم پوشی کنند یا این که این کار را با تاخیر زیاد انجام می دهند.
برنامه مشترک سازمان ملل متحد درباره ایدز در گزارش جدید خود دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و درمانی را به عنوان یک اصل اخلاقی مهم و از اولویت های خود دانسته و تاکید کرده است هیچکس در جهان نباید به علل ناعادلانه از جمله مشکلات اقتصادی و رفتارهای اجتماعی از دسترسی به مراقبتهای درمانی حیاتی محروم شود. طبق این گزارش، در یک دهه اخیر جامعه جهانی پیشرفتهای خوبی در زمینه بهداشت و درمان بیماریهای مهلک به دست آورده و شمار افرادی که به علت عوارض برخی بیماری ها از قبیل ایدز جان خود را از دست می دادند، به نصف کاهش یافته است بنابراین دسترسی افراد به روشهای پیشگیرانه، خدمات درمانی و داروهای ضدایدز از اهمیت حیاتی زیادی برخوردار است.
سیدیبه تصریح کرد افرادی که ناقل ویروس اچ آی وی هستند یا تصور می کنند که به این ویروس آلوده هستند، اگر در مراکز درمانی با رفتارهای تبعیض آمیز روبرو شوند واقعیت را کتمان می کنند و این کار ظرفیتهای ما را برای ارائه خدمات ضدایدز از جمله غربالگری و همچنین پیشگیری از این بیماری مختل می کند.
وی افزود در نوزده کشور که آمار و اطلاعاتی در این زمینه جمع آوری شده است، از هر پنج فرد ناقل ویروس اچ آی وی یک نفر از مراجعه به مراکز درمانی خودداری می کند چرا که از واکنشها و برخوردهای تبعیض آمیز و بدنام کننده بیم دارند.
در گزارش جدید برنامه مشترک سازمان ملل متحد درباره ایدز آمده است این نگرانی و ترس چندان هم بیهوده نیست چرا که در نوزده کشور مورد مطالعه، یک چهارم از افراد ناقل ویروس اچ آی وی در مراکز درمانی با چنین رفتارهای ناشایستی روبرو شده اند. طبق این گزارش از زمانی که برنامه مشترک سازمان ملل متحد درباره ایدز طرحهای خود را برای مقابله با این پدیده به اجرا گذاشت، دسترسی افرد به خدمات پیشگیرانه، غربالگری و درمان ایدز بهبود یافته است.