سند تفاهم همکاری برای حمایت از نوآوری و خلاقیت میان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و فرانسیس گری رئیس سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) در ژنو به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، احمد تویسرکانی در دیدار با فرانسیس گری ضمن مذاکره در خصوص دستور کار مجمع عمومی وایپو، با تشریح توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در خصوص نوآوری و خلاقیت ها، به جمعیت عظیم تحصیل کرده و جوان کشور اشاره کرد و گفت: اقدامات گستردهای در کشور برای توسعه خدمات مربوط به ثبت مالکیتهای صنعتی صورت گرفته و تمامی فرآیند خدمات با بهره گیری از فنآوریهای نوین بهسازی و مدرن شده است.
وی با اشاره به افزایش تقاضاهای ثبت مالکیتهای صنعتی به ویژه ثبت بین المللی علائم تجاری و اختراعات در کشور، همچنین بر تأثیر مهم برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانشگاهها و پارکهای فنآوری در توسعه مالکیت معنوی (IP) تأکید کرد.
فرانسیس گری رئیس سازمان جهانی مالکیت معنوی نیز ضمن قدردانی از مواضع اصولی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک ایران در رابطه با دستور کار مجمع عمومی و بیانیه این نشست، اقدامات انجام شده جهت توسعه IP در ایران را مهم ارزیابی و کمکهای فنی وایپو راجع به آگاه سازی و توسعه داوری را تشریح کرد.
در پایان این دیدار سند همکاری وایپو با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص پروژه TISC به امضا رسید. به موجب این تفاهم نامه، وایپو نسبت به ارایه آموزشهای لازم و حمایت حقوقی از نوآوران جهت ثبت مالکیتها، امکان دسترسی به بانکهای اطلاعاتی وایپو و آموزشهای لازم جهت تجاری سازی اختراعات را به صورت رایگان ارائه خواهد داد.
در ادامه رئیس سازمان جهانی مالکیت معنوی اظهار علاقه نمود که از ایران دیدار داشته باشد و مقرر شد هماهنگیهای لازم انجام و این سفر در آینده نزدیک انجام پذیرد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین به صورت جداگانه با معاونان سازمان جهانی مالکیت معنوی دیدار و به تفصیل در خصوص توسعه IP، ثبت بین المللی علائم و اختراعات و نیز برنامههای آتی وایپو بحث و مذاکره کرد و مقرر شد در برنامه ریزی سال آتی کمکهای فنی و نیز برگزاری کارگاههای آموزشی و بازدیدهای آموزشی جهت بخشهای تخصصی به هزینه وایپو توسعه پیدا کند.
برگزاری کارگاههای سازمان جهانی مالکیت معنوی در کشور
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور؛ تویسرکانی در این دیدار ضمن تشریح فعالیتهای سازمان و پیشرفتهای کشور در زمینه توسعه اقتصادی و ظرفیتهای عظیم ایران از جمله جمعیت جوان و تحصیل کرده به استقبال از ثبت حقوق مالکیت صنعتی در کشور اشاره کرد.
وی افزود: با توجه به نقش مهم داوری در کاهش دعاوی مرتبط با ثبت مالکیتهای معنوی به ویژه ثبت اختراعات و علائم تجاری، مصمم به ایجاد نهاد داوری تخصصی در کشور هستیم.
رئیس سازمان ثبت به ضرورت آموزشهای عمومی برای جامعه هدف و لزوم کمکهای فنی وایپو مطابق وظایف قانونی اشاره و لزوم همکاریهای بین المللی جهت توسعه داوری مالکیت معنوی در حقوق بین الملل خصوصی را یادآور شد.
در این دیدار ویلبرز رییس بخش داوری سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) ضمن ابراز خرسندی از این دیدار نقش مرکز داوری وایپو را در حل و فصل اختلافات بین المللی تجاری مالکیت معنوی برای اشخاصی که خواهان داوری هستند مهم ارزیابی و خاطر نشان کرد: این مرکز با در اختیار داشتن کارشناسان متخصص و بی طرف از کشورهای مختلف در ارائه خدمات مربوط به حل و فصل اختلافات به ویژه در زمینه اختلافات ناشی از ثبت مکارانه و سوء استفاده از نامهای دامنههای اینترنتی موفق بوده است و از ارائه کمکهای فنی و حقوقی به جمهوری اسلامی ایران استقبال میکند.
در پایان توافق شد از طرف سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) کارگاههای آموزشی برای متخصصین و صاحبان حقوق مالکیت معنوی در ایران برگزار و انتقال تجارب و آموزشهای لازم در زمینه داوری و میانجیگری مالکیت معنوی (IP) انجام شود.