دوره آموزشی "تربیت مربی ویژه بررسی جرائم رایانهای و آئین دادرسی آن" با حضور قضات و مستشاران دادگاه تجدیدنظر با حضور دادستان کل کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این دوره آموزشی سه روزه به همت معاونت منابع انسانی قوه قضائیه در هتل هما برگزار شد، از جمله موضوعات و مباحث مطرح شده در این دوره آموزشی میتوان به حفظ صحنه جرم، نگهداری دادههای رایانه ای، تفتیش و توقیف دادهها و سامانههای رایانهای، تجزیه و تحلیل مقررات مربوط به کنترل دادههای در حال انتقال، جرائم مرتبط با محتوای علیه عفت و اخلاق عمومی و بررسی جرائم رایانهای مرتبط با قانون تجارت الکترونیکی اشاره کرد.
افراد آموزش دیده در این دوره دارای سمتهای قضایی از جمله معاون دادستان تا مستشار دادگاه تجدیدنظر هستند و بعد از این دوره آموزشی در سطح مدرس باید به افراد دیگر آموزش دهند.
عبدالصمد خرم آبادی معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در این جلسه با بیان اینکه دو نوع کلاهبرداری رایانهای و سنتی داریم گفت: سرقت مال از طریق رایانه نداریم بلکه سرقت داده یا بردن مال داریم که همان کلاهبرداری است.
وی گفت:: این نوع کلاهبرداری مصادیق مختلفی دارد که بارزترین آن این است که کسی وارد حساب دیگری میشود و وجهی را بر میدارد.
خرم آبادی افزود: مجرمان رایانهای اغلب از روش "فیش اینگ" استفاده میکنند که همان تور پهن کردن است، در واقع سایت جعلی را همانند سایتهای اصلی فروش بلیط و بانکهای مختلف درست میکنند و اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی دیگران از طریق اینترنت و برداشت غیرمجاز از حساب بانکی از طریق کارت بانکی و دستگاه "ای تی ام" میکنند.
وی گفت:: "فیش اینگ" اگر منتهی به بردن مال هم نشود شروع کلاهبرداری محسوب میشود و جرم است.