مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهرگفت: با کوخه نشینان و قاچاقچیان پرندگان شکاری با جدیت بیشتری برخورد میشود.
آمارها نشان میدهد که دستکم 25 گونه پرنده شکاری مهاجر در استان بوشهر زندگی میکنند.
همزمان با فصل مهاجرت این پرندگان، سودجویان هم دست به کار میشوند و برای زنده گیری و فروش آنها به کشورهای حوزه خلیج فارس کوخه مینشینندو دام پهن میکنند.
دراین شرایط کار محیط بانان و کارشناسان محیط طبیعی هم برای برای مقابله با فعالیت غیر قانونی بیشتر میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر میگوید: این روش های خطرناک زنده گیری می تواند منجر به قطع انگشت پرندگان، یا عفونت حاد آنها شود که این موضوع رهاسازی و بازگشت این پرندگان به طبیعت را با مخاطراتی روبه رو میکند.
به گفته حسین دلشب، ایران به دلیل تنوع زیستگاهی در مرکز توجه سوء استفاده کنندگان برای مقاصد قوشبازی و دست آموز کردن غیر مجاز پرندگان شکاری است.
وی ادامه داد: پرندگان شکاری در رأس یکی از هرم های غذایی چرخه طبیعت قرار دارند و حضور آنها درکنترل حشرات مضر و جوندگان بسیار مؤثر است و حذف آنها باعث اختلال در اکوسیستم های طبیعی وابسته به آنها میشود.
دلشب با اشاره به برخی از گونههای پرنده شکاری در استان بوشهر، بالابان، بحری و شاهین را از جمله گونههای در معرض خطر انقراض عنوان کرد که شکار آنها موجب میشود هر سال با تعداد کمتری به زیستگاه اصلیشان برگردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در همین حال از دستگاههایی که با حساسیت فراوان از 900 کیلومتر مرز آبی استان حراست میکنند تا از قاچاق پرندگان جلوگیری شود، تقدیر کرد و از مردم خواست مانند همیشه همیار این اداره کل در حفاظت از محیط زیست باشند.
برای مقابله با زندهگیری پرندگان از دو سال پیش، جریمهها افزایش یافته به طوری که جریمه زندهگیری و صید یک بُهلِه (واحد شمارش) دلیجه 20 میلیون تومان و جریمه زندهگیری و صید هر بهله شاهین، بحری و بالابان 60 میلیون تومان است.