به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی ربیعی با بیان اینکه امروز روستاهای ما از معضل مهاجرت نسل سوم رنج می برند ، گفت: پس از انقلاب ، در روستاها زیرساخت های خوبی ایجاد کرده ایم، ارزش بیمه روستائیان را 40 برابر افزایش داده ایم ، جاده کشیده ایم و گازرسانی کرده ایم اما با این وجود بهبود زندگی در روستاها رخ نداده است.
ربیعی با طرح این سوال که چرا افزایش زیرساختها در روستا ها به بهبود زندگی در روستاها تبدیل نشده است ، گفت : دلیل این مسئله نگاه اشتباه ما به اقتصاد روستا بوده است.
وی افزود: در این سالها تاکید ما بر منابع آب و خاک کشاورزی و کشت به روش های سنتی بوده است و همیشه اقتصاد روستا را به آب و خاک متصل کردیم، هر وقت از توسعه روستا حرف زدیم به سراغ آب و خاک رفتیم که اشتباه استراتژیک بوده است.
وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی توسعه نیافتن صنایع کوچک و فشار اشتغال در روستاها به کشاورزی را از اصلی ترین موانع بهینه کردن زندگی در روستاها بیان کرد.
وی گفت : اقتصادی کردن فعالیت روستاها فقط با آب و خاک نیست بلکه باید صنایع خرد و کوچک را به روستاها ببریم و مهارت لازم برای اشتغال های نوین را در روستائیان ایجاد کنیم.
ربیعی با بیان اینکه در حال حاضر روستائیان ما مهارت کافی برای استفاده بهینه از آب و خاک و همچنین اشتغال های نوین را ندارند ، گفت : در سال های اخیر هرجا خواسته ایم به روستائیان کمک کنیم به آنها وام داده ایم اما وامی که به تولید متصل نباشد نه تنها مشکلی از روستائیان حل نمی کند بلکه باعث می شود با روستائیان بدهکار مواجه شویم.
ربیعی در ادامه سخنان خود با اشاره به مهم ترین اولویتهای وزرات تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای توسعه روستاها سه برنامه اصلی داریم و اولین برنامه ، توسعه صنایع خرد و کوچک در روستاهاست .
وی افزود: صنایع خرد و کوچک ، سرمایه بر نیستند بلکه صنایعی هستند که می توانند با سرمایه خرد در روستاها راه اندازی شوند و برای روستا ایجاد اشتغال و درآمد کنند.
وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه فولاد و سیمان هیچ منطقه ای را خوشبخت نمی کند ،گفت: باید امروز کاری کنیم تا روستاهای ما علاوه بر محصول کشاورزی با یک محصول صنعتی نیز شناخته شوند.
ربیعی دومین برنامه وزارت را توسعه کشاورزی سازگار با اقلیم هر منطقه و آموزش مهارت های فنی و حرفه ای به روستائیان عنوان کرد و افزود: مهارت هایی همچون صنایع بسته بندی ، حمل و نقل و گردشگری می توانند برای روستائیان ایجاد اشتغال و درآمد کنند و باید روستائیان را در این زمینه آموزش دهیم.
ربیعی از آمادگی سازمان فنی و حرفه ای برای استقرار در روستاها و آموزش مهارت های فنی و حرفه ای منطبق با نیاز روستائیان خبر داد.
وی سومین محور فعالیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص توسعه روستایی را توجه به تعاونی ها اعلام کرد و افزود: راه اندازی تعاونی های روستایی تجربه موفقی بوده است اما باید شکل ایجاد این تعاونی ها را عوض کنیم تا آنها بتوانند به زنجیره تولید متصل شوند و تعاونی هایی مبتنی بر شرایط و ظرفیت و مزیت های هر روستا را ایجاد کنیم.
ربیعی ابراز امیدواری کرد با این سیاست ها به زودی محصولات کشاورزی و صنعتی روستاها به بازارهای جهانی عرضه شود و از این پس در کنار یک محصول کشاورزی ، روستاهای کشور را با یک محصول صنعتی نیز بشناسیم.