به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ بهادر احرامیان افزود: این میزان به معنی جهش حدود 15 درصدی در این صنعت است که فوق العاده محسوب می شود و باید از همین حالا متولیان امر برای بازار آن فکری اساسی و برنامه ریزی کنند.
وی اظهار داشت: بعد از توافق برجام شاهد رشد جدی در پیشرفت طرح های فولادی برای راه اندازی بعد از چندین سال بلاتکلیفی این پروژه ها هستیم و بیشتر این پروژه ها در سال های اوج مصرف فولاد در کشور ( سال های 86 تا 87) کلید خورده اند ولی به دلیل شرایط اقتصادی کشور روند ساخت آن ها متوقف و کند شد تا اینکه بعد از توافق هسته ای دوباره روی غلتک افتاد و حالا مراحل نهایی را پیش از افتتاح و راه اندازی طی می کنند.
احرامیان گفت: علاوه براین در ماه های آینده چند طرح استانی در حوزه تولید آهن اسفنجی هم راه اندازی خواهند شد که هم اکنون مراحل نهایی را طی می کنند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه این واحدهای جدید در شرایطی وارد مدار خواهند شد که کشور ظرفیت های لازم برای استفاده از این تولیدات را ندارد و در شرایط کنونی مصرف فولاد در کشور تثبت شده است، گفت: ورود محصولات این واحدها به بازار رقابت شدیدی را در بین صنایع فولادی ایجاد خواهد کرد که احتمالا در ابتدا بخشی از آن نیز رقابت منفی خواهد بود تا شرایط به ثبات برسد.
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: از همین حالا مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حضور در بازارهای جدید صادراتی برنامه ریزی کنند، پارسال صادرات فولاد کشور 5 میلیون تن بوده است که پیش بینی می شود در سال جاری به 7 میلیون تن برسد.
وی تصریح کرد : اما با ورود واحدهای جدید که حدود 5 میلیون تن ظرفیت تولید دارند و احتمالا با حدود 3 میلیون تن ظرفیت کار را اغاز می کنند در واقع برای صادرات 10 میلیون تنی باید برنامه ریزی کرد که عدد بسیار بزرگی است و نیاز به اقدامات جدی دارد.
مدیرعامل شرکت فولاد یزد گفت: یکی از نکات منفی مهم در راه اندازی و احداث این واحدها این است که برنامه ریزی های دقیق و پیش بینی های صحیحی برای بازار تولیدات آن ها صورت نگرفته است و با توجه به اینکه در دوره ای میزان مصرف فولاد در کشور افزایش یافته است ، این واحدها برنامه ریزی شده اند و حالا با توجه به ظرفیت بالای تولید بازاری برای مصرف این میزان فولاد در کشور وجود ندارد.