گشایش نمایشگاه اختصاصی ایران در قزاقستان
نخستین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی قزاقستان با حضور استاندار و هیات اقتصادی خراسان رضوی و جمعی از مسئولان کشور میزبان آغاز به کار کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور گفت: این نمایشگاه با
محوریت خراسان رضوی به مدت چهار روز با حضور 36 شرکت ایرانی دارای غرفه در تمامی گروه های کالایی و اقتصادی برپا شده است.
غلامعباس ارباب خالص افزود: شرکت های حاضر در حوزه های مختلف چون ماشین آلات و مصالح ساختمانی، انرژی اعم از آب ، برق، نفت، گاز و پتروشیمی، عمران و راهسازی، خدمات شهری، خودرو و صنایع وابسته، معدن، صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی، دارویی و آزمایشگاهی، کشاورزی و صنایع وابسته، لوازم خانگی، مصنوعات پلاستیکی، فرش و صنایع دستی ظرفیت ها و توانمندی های خود را ارائه کرده اند.
وی گفت: استاندار در بازدیدی دوساعته از این نمایشگاه، با غرفه داران و فعالان اقتصادی حاضر در نمایشگاه گفت و گو کرد.
به گفته وی، همچنین استاندار خراسان رضوی با 'باورجان بای بیک' شهردار آلماتی دیدار کرد و طرفین ضمن معرفی شهرهای مشهد و آلماتی، پیرامون ظرفیت های فرهنگی، صنعتی، ترانزیتی، کشاورزی، علمی، فناوری و تکنولوژیکی، زمینه های سرمایه گذاری مشترک و همکاری های پزشکی بحث و گفت و گو کردند.
وی راه اندازی خط هوایی بین مشهد و آلماتی را از دیگر مباحث مورد تاکید و توجه 2 طرف در این دیدار برشمرد و گفت: در این نشست استاندار خراسان رضوی بر تسهیل صدور روادید برای تجار و فعالان اقتصادی و نیز گردشگران این استان تاکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه مهم اقتصادی و ترانزیتی و موقعیت خاص فرهنگی و تاریخی مشهد الرضا و معرفی این شهر در سال 2017 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام گفت: توسعه مناسبات فرهنگی دو جانبه می تواند زمینه ارتقای روابط و تبادلات اقتصادی را در پی داشته باشد.
وی اظهار کرد: همکاری بین مناطق ویژه اقتصادی با هدف تولید کالا و تامین نیازمندی های طرف قزاقستانی برای فروش کالاها در کشورهای همسایه و منطقه از دیگر مباحث مطرح شده از سوی استاندار خراسان رضوی بود.
ارباب خالص گفت: شهردار آلماتی هم در این جلسه با اشاره به جایگاه مشهد و ظرفیت های فرهنگی بالای مشهد، خواستار تقویت روابط و گردشگری مذهبی بویژه برای اتباع قزاقستان و تسهیل سفر آنان به مشهد، به عنوان کعبه دوم مسلمانان در کنار تمام ظرفیت های اقتصادی و صنعتی ارزشمند آن شد.
وی گفت: موضوع توسعه همکاری های دانشگاهی بویژه در حوزه دانش های نوین و تکنولوژی و تحقیقات از دیگر مباحث مورد توجه دو طرف بود.