غلامحسین شافعی در حاشیه نخستین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در دولت دوازدهم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: آنچه تاکنون در حوزه خصوصی سازی کشور انجام شده در مسیر اهداف تعیین شده در سیاست های اصل 44 قانون اساسی نبود از اینرو تحقق این اهداف نیازمند تغییر نگاه و تغییر رویه جدید در موضوع خصوصی سازی کشور است.
وی با بیان اینکه مبارزه جدی و روش قابل نتیجه گیری در مبارزه با فساد دیگر درخواست بخش خصوصی از دولت دوازدهم است گفت: فساد یکی از بزرگترین موانعی است که هم از نگاه خارج به داخل کشور و هم از نگاه داخلی، سرمایه گذاری در اقتصاد را تحت تأثیر قرار داده است. بنابراین براساس وعده هایی که داده شده امیدواریم موضوع مبارزه با فساد به طور جدی و عملی در دستور کار قرار گیرد.
رئیس اتاق ایران همچنین گفت:? مهمترین موضوع آینده اقتصادی ایران مشخص شدن اهداف بلندمدت اقتصادی از جمله راهبرد توسعه اقتصادی و توسعه صنعتی کشور است. یعنی باید نقطه هدف آینده کشور را در صنعت و اقتصاد مشخص کنیم زیرا اگر مشخص نباشد با چشم بسته نمی توان به نتایج مطلوب در مسائل اقتصادی رسید.
شافعی با اشاره به اینکه بهبود فضای کسب و کار دیگر درخواست بخش خصوصی از دولت دوازدهم است گفت:?ما به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی هستیم. تحقق این امر نیازمند آماده بودن بسترهای لازم است تا اشتیاق برای سرمایه گذاری در ایران بوجود بیاید. زیرا سرمایه گذاری نه با حرف و صحبت که با ایجاد انگیزه محقق می شود.
وی افزود: زمانی در موضوع سرمایه گذاری می توانیم به نتایج پیش بینی شده دست پیدا کنیم که اولاً فضای کسب و کار در کشور مناسب باشد ثانیاً اعتماد و اطمینان حداقلی از آینده برای سرمایه گذار مشخص باشد ضمن اینکه ثبات قوانین و مقررات و احساس امینت نیز باید در سرمایه گذار بوجود? آید.
شافعی صندوق های بازنشستگی، نظام بانکی و نظام مالیاتی را از چالش های پیشرو برای افزایش سهم بخش خصوصی از اقتصاد کشور بیان کرد و گفت: دولت در درجه اول باید اعتماد دوباره را به فعالان اقتصادی برگرداند زیرا بخش خصوصی احساس می کند در سال های گذشته با اتکا به بسیاری از دستورالعمل ها آئین نامه ها قوانین و مقررات دولت، اقداماتی را به ویژه در حوزه تولید انجام داد که با رخ دادن مشکلات،? بخش خصوصی بی پناه رها شده است ضمن اینکه دولت ها هم هیچ وقت مسئولیت دولت های قبلی را برعهده نمی گیرند.
رئیس اتاق ایران با طرح این پرسش که گناه و اشتباه بخش خصوصی در این میان چه بود؟ گفت: بخش خصوصی یکسری از اقدامات را برساس اراده و تشویق دولت انجام داده اما زمانیکه به گرفتاری برخورد کرد بی پناه رها شد از اینرو فکر می کنم مهمترین مسئله ای که دولت باید به آن توجه کند ایجاد دوباره اعتماد از دست رفته در بخش خصوصی است تا اشتیاق و اراده برای سرمایه گذاری در اقتصاد کشور فراهم شود.